„Zilele Bucătăriei Medievale“ la Cetatea Fagăraș

„Zilele Bucătăriei Medievale“ la Cetatea Fagăraș – VIDEO

„Zilele Bucătăriei Medievale“ la Cetatea Fagăraș

„Zilele Bucătăriei Medievale“ la Cetatea Fagăraș

În acest weekend, 22 şi 23 septembrie, făgărăşenii şi turiştii vor putea degusta din preparate realizate după rețete din secolul al XVII-lea, la Cetatea Făgăraș.

Festivalul gastronomic aduce peste timp, în zilele noastre, ,,Bucătăria medievală“ aşa cum a înţeles-o şi a promovat-o principesa Anna Bornemisza în urmă cu peste trei veacuri şi jumătate.

Totul a pornit de la descoperirea unei carte de bucate, scrisă în limba maghiară, ce datează din secolul al XVII-lea, rețete descoperite în arhiva Muzeului Țării Făgărașului „Valer Literat“.

Descoperirea cărţii de bucate scrisă la îndemnul principesei Transilvaniei, Anna Bornemisza, stăpâna Cetăţii între 1663-1688, reprezintă elementul-cheie al festivalului „Zilele Bucătăriei Medievale“.Cartea de bucate, prima din Transilvania, începută în Cetatea Făgăraşului în iarna anului 1680 şi terminată în luna septembrie a aceluiaşi an este o capodoperă a artei gătitului. Este traducerea unei cărţi de bucate apărută în 1581 şi reeditată în 1604 de către Rumpolt, bucătarul şef al al principelui elector de pe Frankfurt am Main, scrie MonitorulExpres.

CITEȘTE ȘI  Zid de incintă vestică a Castrului roman de la Apulum, descoperit în Cetatea Alba Carolina VIDEO

Intenţia festivalului este de a favoriza descoperirea, înţelegerea şi aprecierea gastronomiei medievale de la curtea princiară şi de a invita publicul larg, dar şi specialiştii din domeniu să participe la crearea unei identităţi turistice gastronomice locale, pe de o parte, iar pe de altă parte de a promova Cetatea Făgăraşului.

Festivalul ,,Zilele Bucătăriei Medievale” va fi organizat în spaţii aparţinând Cetăţii Făgăraşului, respectiv Marea Pivniţă a Cetăţii, Turnul Thomory, curtea interioară a cetăţii precum şi spaţiile din exteriorul acesteia, între orele 12.00-23.00.

Chef Paul Siserman, fost concurent la MasterChef, a acceptat provocarea de a găti rețetele primei cărți de bucate din Transilvania și va fi prezent în cadrul primei ediții a festivalului împreună cu mai mulți bucătari.

Organizatorii manifestării sunt Municipiul Făgăraş susţinut de Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Făgăraş, iar finanţarea aparţine Consiliului Judeţean Braşov.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus