Zilele Europene ale Patrimoniului

Zilele Europene ale Patrimoniului

Zilele Nationale ale Patrimoniului

Zilele Nationale ale Patrimoniului

În zilele de 20 și 21 septembrie, numeroase țări europene marchează Zilele Europene ale Patrimoniului, oferind vizite la noi comori culturale și deschizând clădiri istorice care în mod normal sunt închise publicului.

Cele 50 de state semnatare ale Convenției culturale europene participă în fiecare an la Zilele Europene ale Patrimoniului, o acțiune comună a Consiliului Europei și a Comisiei Europene.

Evenimentele culturale aduc în prim-plan meșteșugurile și tradițiile, precum și arhitectura și arta locale și vizează, totodată, promovarea înțelegerii reciproce între cetățenii europeni, în pofida diferențelor culturale și lingvistice.

Tema acestor evenimente variază de la an la an. În România, ediția din acest an a Zilelor Europene ale Patrimoniului este celebrată sâmbătă și are ca temă “Renașterea patrimoniului cultural”. Aceasta este dedicată comemorării a trei veacuri de la martiriul Sfinților Brâncoveni prin evenimente care să reliefeze frumusețea patrimoniului renascentist, al renașterii culturale din epoca brâncovenească, profund influențată de explozia culturală a iluminismului occidental.

CITEȘTE ȘI  Restituiri de patrimoniului național votate de Parlamentul European

e-Cultura.info

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus