fbpx

                                                                                                                    pictogramae

125 de piese admise în preselecţia Eurovision România

Preselecția Eurovision 2019

Preselecția Eurovision 2019

Peste 125 de piese au intrat în preselecţia Eurovision România, cu 70% mai multe decât anul trecut, iar câştigătorul, care va reprezenta ţara noastră la Eurovision Song Contest 2019, ce va avea loc la Tel Aviv, va fi stabilit în luna februarie, au anunţat organizatorii.

Materialele au fost transmise exclusiv online, o premieră în istoria participării României la concurs, iar joi, 20 decembrie, vor fi desemnaţi semifinaliştii selecţiei naţionale.

“Timp de o lună de zile, compozitorii au înscris în competiţie un număr impresionant de piese – 126, cu 70% mai multe decât la ediţia precedentă. (…) Sub sloganul ‘Împlineşte visul!’, echipa Eurovision România a dat start înscrierilor pe 9 noiembrie, urmând ca, în următoarele zile, juriul de preselecţie să aleagă cel mult 24 de piese pentru etapele următoare ale Selecţiei naţionale. Regizori muzicali, oameni de radio, de televiziune şi alţi specialişti vor asculta cele 126 de piese înscrise, urmând să decidă care vor intra în Selecţia naţională”, se arată într-un comunicat de presă.

Etapa semifinalelor va avea loc pe parcursul lunilor ianuarie şi februarie 2019, iar marea finală, în care va fi desemnat reprezentantul României la Eurovision Song Contest 2019, va avea loc în Bucureşti, în luna februarie.

În premieră, Selecţia naţională va avea un juriu naţional pentru semifinale şi unul internaţional pentru finala competiţiei, iar o altă noutate a ediţiei din acest an este modul în care telespectatorii vor participa la alegerea reprezentantului României la Eurovision.

“În fiecare semifinală, juriul naţional va califica cel mult cinci piese, iar telespectatorii câte una. În urma jurizării şi televotului, cel mult 12 piese vor merge în finală. În ultima fază a Selecţiei naţionale, reprezentantul României va fi decis de juriul internaţional şi telespectatori, punctajul acordat de telespectatori având ponderea punctajului acordat de un jurat. În calitate de organizator, TVR îşi rezervă opţiunea de a oferi câte un wild card în fiecare etapă a selecţiei, fără ca exercitarea acestui drept să conducă la diminuarea numărului de piese calificate prin jurizare sau după caz, prin televot”, se mai arată în comunicat.

Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, sub sloganul “Dare to dream”, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai.

La ediţia cu numărul 64 a competiţiei muzicale, alături de România, s-au mai înscris 41 de ţări: Albania, Armenia, Austria, Australia, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Macedonia, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Ucraina şi Marea Britanie.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de reprezentanta Israelului Netta, cu piesa “Toy”.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa.

Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume.

e-Cultura.info / Autor: Oana Mălina Negrea.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest