fbpx

                                                                             pictogramae

Filarmonica de Stat Sibiu inaugurează noua stagiune

Filarmonica Sibiu

Filarmonica Sibiu

Debutul noii stagiuni de concerte a Filarmonicii de Stat Sibiu în condiții acustice îmbunătățite. Stagiunea de concerte 2013-2014 a Filarmonicii de Stat Sibiu debutează joi, 17 octombrie 2013, la sala Thalia, cu un concert care are o semnificație specială: inaugurarea scenei special amenajate cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Programul concertului de deschidere a stagiunii va cuprinde, astfel, Simfonia a IX-a de Beethoven, cu celebra ‘Odă a bucuriei’, având invitați de seamă: la pupitrul orchestrei simfonice, dirijorul olandez Theo Wolters — prim-dirijor invitat al filarmonicii, soliști ai Operelor Naționale București, Cluj și Timișoara (Silvia Sorina Munteanu, Diana Ardelean, Cristian Mogoșan, Marius Boloș) și corul Filarmonicii ‘Transilvania’ Cluj-Napoca.

Următoarele concerte din primul trimestru al noii stagiuni reflectă aceeași preocupare a instituției de satisfacere a sufragiilor publicului, prin invitarea unor artiști de marcă din țară și din străinătate și prin stabilirea, de comun acord cu aceștia, a unor programe diverse și atractive pentru spectatorii unor categorii din ce în ce mai largi.

Astfel, primul trimestru al celei de-a 65-a stagiuni a Filarmonicii de Stat Sibiu va avea ca invitați, printre alții, pe dirijorii Theo Wolters (Olanda), François Robert Girolami (Franța), Martin Peschik (Cehia), Walter Hilgers (Germania), Ilarion Ionescu-Galați, Gabriel Bebeșelea, Radu Popa, Constantin Adrian Grigore, Iulian Rusu (România) și soliștii Alexei Nabioulin, Dmitri Masleev (Rusia), Olivier de Spiegeleir (Belgia), Florin Croitoru, Florin Ionescu-Galați, Răzvan Dragnea, Cristian Florea, Nicolae Mihăilă (Romania).

În cadrul manifestărilor de stagiune sunt incluse Concertul dedicat Zilei Naționale a României — cu program preponderent de muzică românească — și Concertul de Crăciun — cu un program adecvat acestei minunate sărbători.

În ce privește programele pentru întreaga stagiune 2013-2014, acestea reflectă deschiderea instituției spre promovarea primelor audiții de muzică românească contemporană (prin lucrări precum Hecatomba de Dan Dediu), sau a capodoperelor marilor noștrii compozitori (spre ex. Suitele pentru orchestră de George Enescu sau Divertisment rustic de Sabin Drăgoi), ca și spre valorificarea lucrărilor unor compozitori aniversați, precum Wagner sau Verdi (de la nașterea cărora se împlinesc 200 de ani). Pe de altă parte, se menține politica instituției de încurajare a tinerilor dirijori sau soliști, înscriindu-se, aici, noua calitate de dirijor invitat principal atribuită lui Gabriel Bebeșelea, unul din cei mai promițători tineri dirijori din România de la ora actuală.

În noua stagiune se vor menține și dezvolta parteneriatele încheiate cu operatorii culturali din România și din străinătate (jmEvents București, Elite Art Club Unesco, ArtCor Viena, Siebenbürgisch-Sächsische Stiftung München), împreună cu care se realizează proiectele artistice cu caracter internațional. Astfel, finala Concursului Internațional ‘Jeunesses Musicales’, secțiunea flaut, va avea loc la Sibiu, în mai 2014.

Filarmonica de Stat Sibiu va acorda și în această stagiune o atenție specială prestațiilor artistice din cadrul proiectului Zilele culturale ale Județului Sibiu, prin implicarea plenară a formațiilor camerale ale instituției.

Permanentizate în activitatea stagiunii, concertele de educație muzicală adresate elevilor tuturor școlilor din Sibiu și din împrejurimi se vor multiplica în cadrul derulării programul educațional ‘Școala altfel’. Se estimează participarea unui numar de 5000 de elevi și tineri la aceste concerte.

Biletele și abonamentele pentru concertele din cadrul stagiunii se pot procura de la Casa de bilete aflată la sediul Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia), de luni până joi între orele 12:00-16:00. Prețul unui bilet este de 16 lei, elevii, studenții și pensionarii beneficiind de o reducere de 50%.

Stagiunea 2013 — 2014 (octombrie 2013-iunie 2014) va cuprinde, estimativ:

— 40 concerte simfonice

— 30 recitaluri camerale

— 15 concerte educative

— 3 concerte vocal-simfonice și 3 spectacole de operă

— cca. 800 de artiști invitați

— cca. 22.000 de spectatori plătitori și un total de 30.000 de beneficiari

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer