160.000 de turiști au vizitat anul trecut Muzeul de Istorie din Sighișoara

160.000 de turiști au vizitat anul trecut Muzeul de Istorie din Sighișoara

Muzeul de Istorie Sighişoara - Turnul cu ceas

Muzeul de Istorie Sighişoara – Turnul cu ceas

În anul 2016, Muzeul de Istorie al Sighișoarei a fost vizitat de peste 160.000 de turiști.

Directorul Muzeului de Istorie din Sighișoara, Nicolae Teșculă, a declarat, că instituția a renunțat la taxa de 30 de lei pentru vizitatorii care doresc să fotografieze sau să filmeze exponatele, excepție făcând profesioniștii în aceste domenii, iar sighișorenii beneficiază de o reducere de 75% la taxa de intrare.

Acesta a precizat că exemplul Muzeului de Istorie al Sighișoarei a fost urmat și de alte instituții care dețin monumente importante în Cetatea Medievală, în special bisericile evanghelice, care au reunțat la taxa foto-video și au impus de asemenea ca fotografierea obiectelor să se facă fără blitz.

“Începând din acest an taxa foto și video a fost eliminată, dar s-a păstrat cea pentru profesioniști. Motivația a fost dezvoltarea tehnicii care a făcut ca aceste aparate să nu fie nocive pentru obiectele de patrimoniu pe care le deținem. Taxa era de 30 de lei și experiența ne-a dovedit că nu adunam foarte mulți bani din aceasta, nu era o taxă sustenabilă, așa că am decis eliminarea ei. Fotografierea și filmarea se poate face în anumite condiții, în sensul că nu se folosește blitz sau alte surse puternice de lumină, iar locuitorii din Sighișoara, beneficiază de 75% reducere, în baza cărții de identitatea. Am făcut acest demers pentru a atrage publicul din Sighișoara către noi, pentru a vedea ceea ce ne-au lăsat înaintașii noștri și sperăm ca aceste inițiative să fie de bun augur pentru public”, a spus Nicolae Teșculă.

CITEȘTE ȘI  Muzeul Satului cea mai vizitată instituție de gen din țară

Muzeul de Istorie din Sighișoara, care și-a deschis porțile în data de 24 iunie 1899 sub denumirea de “Alt Schassburg” (Sighișoara Veche), este singurul muzeu din țară organizat pe verticală și nu pe orizontală, adăpostește peste 12.000 de obiecte, între care și numeroase piese unicat: o machetă a orașului din 1735, obiecte dacice, obiecte unicat ale breslelor, cel mai valoros clavicord, ceasul din turn și multe altele.

Instituţia muzeală are expoziția de bază în Turnul cu Ceas, este structurat pe 6 nivele, cinci dintre acestea închise, până unde se află mecanismul ceasului, iar etajul 6 este balconul. În afara de expoziția de bază, în imediata vecinătate a Turnului cu Ceas se află colecția de arme medievale și vechea închisoare militară a orașului, cunoscută drept “Camera de tortură”.

e-Cultura.info / Autor: Dorina Matiș


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus