fbpx

                                                                             pictogramae

Programul de finanţare nerambursabilă de 4,5 mil. lei “Eşti Bucureşti”

ArCuB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti a lansat programul de finanţare nerambursabilă “Eşti Bucureşti”, destinat unor proiecte şi acţiuni culturale, valoarea totală a sprijinului financiar oferit fiind de 4.500.000 de lei.

Potrivit unui comunicat, ArCuB este permanent preocupat să contribuie la dezvoltarea vieţii culturale a Capitalei, fie prin desfăşurarea programelor proprii, fie prin programe de finanţare, care, la rândul lor, promovează patrimoniul cultural artistic.

Astfel, la începutul lunii mai, ArCuB a lansat programul “Eşti Bucureşti”, obiectivele principale ale acestei sesiuni de finanţare derulate de ArCuB vizând următoarele domenii culturale de referinţă: arte vizuale, artele spectacolului, fără a se limita însă la teatru, muzică, dans, educaţie prin cultură, film (eveniment, festival).

Priorităţile de finanţare în anul 2015 au în vedere ofertele culturale din domeniile amintite care: pun în valoare identitatea culturală locală şi modalităţile de integrare a acesteia în spaţiul european; utilizează arta ca mijloc de regenerare a comunităţilor locale şi activarea urbană; urmăresc contribuţia artei la înlăturarea/ diminuarea stereotipurilor şi la schimbarea mentalităţilor; pun în valoare clădiri, monumente, spaţii publice, zone relevante pentru identitatea şi istoria locală/ comunitară; oferă fiecărui copil/ tânăr, indiferent de mediul socio-economic din care provine, posibilitatea de a participa la evenimente culturale de valoare, în interiorul sau în afara şcolii; oferă fiecărui copil/ tânăr oportunitatea de a-şi aprofunda interesul sau talentul pentru expresiile artistice, în cadrul sau în afara şcolii; au drept scop formarea profesională în sectorul artei şi culturii, la standarde competitive la nivel european şi internaţional; promovează schimbul de experienţă între creatori/ organizaţii care dezvoltă propuneri/ proiecte culturale.

 Suma totală disponibilă pentru sesiunea de finanţare nerambursabilă în cadrul “Eşti Bucureşti” este de 4.500.000 lei, iar solicitanţii vor putea beneficia de un plafon maxim de finanţare de 70.000 lei pentru fiecare proiect în parte. Data limită pentru depunerea dosarelor este 29 mai.

Pentru a primi finanţare nerambursabilă pot candida persoane fizice autorizate, asociaţii, fundaţii şi instituţii publice de cultură înfiinţate în condiţiile legii române (altele decât cele din subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti) şi societăţi comerciale autorizate care derulează activităţi culturale.

În cadrul acestei sesiuni de finanţare, solicitanţii pot depune maximum două oferte culturale.

ArCuB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele iniţiate şi desfăşurate de ArCuB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieţii culturale a oraşului, precum şi la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii. ArCuB este organizatorul Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival, al festivalului de muzică clasică, al Bucharest Music Film Festival şi al Zilelor Bucureştiului.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest
                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer