Întâlnirea tinerilor ortodocși din Europa, adună la Cluj mii de tineri

Întâlnirea tinerilor ortodocși din Europa, adună la Cluj mii de tineri

Întalnirea tinerilor ortodocși din Europa

Întalnirea tinerilor ortodocși din Europa

Peste șase mii de tineri din 17 țări ale lumii sunt așteptați weekendul acesta la Cluj-Napoca, unde vor participa la ‘Întâlnirea tinerilor ortodocși din Europa’, eveniment unic, organizat special datorită faptului că în 2015 Cluj-Napoca deține titlul de Capitală Europeană de Tineret.

La eveniment este așteptat să participe și Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, precum și secretarul de stat pentru Culte, Victor Opaschi.

‘Anul acesta, Clujul este Capitală Europeană a Tineretului și, în cadrul preocupărilor legate de manifestările ce se vor defășura în acest an, este și o întâlnire unică a tineretului creștin ortodox, cu invitați de pe toate plaiurile planetei. Ne dăm foarte bine seama care este motivarea ei. Într-o lume în care sunt așa de multe probleme, așa de multe convulsii, într-o lume în care este prezent și terorismul, e nevoie de tineri cuminți, care să aducă echilibrul și o notă de optimism’, a declarat IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, informează Agerpres.

Principalul eveniment fiind deschiderea oficială care va avea loc în Piața Avram Iancu, în fața Catedralei Mitropolitane, în prezența PF Patriarh Daniel. Deschiderea va fi urmată de un concert Holograf, de la ora 20,30, în Piața Unirii.

CITEȘTE ȘI  Pastorală de Sfintele Paşti a Preafericitului Patriarh Daniel - 2015

Pe parcursul următoarelor zile, tinerii vor participa la dezbateri și la activități turistice, dar și la ateliere de creație. O conferință dedicată tinerilor, “Relațiile interpersonale în lumina relației noastre cu Dumnezeu”, va fi susținută de Arhimandritul Zaharia Zaharou de la Mănăstirea Essex din Anglia.

Duminică, de la ora 09,00, va avea loc la Catedrala Mitropolitană, Liturghia solemnă oficiată de PF Patriarh Daniel, împreună cu episcopii prezenți. După-amiaza, în Parcul central va avea loc un concert de muzică populară, urmat de diferite activități în cadrul cărora fiecare țară participantă își va prezenta tradițiile. Tinerii vor pleca apoi, în procesiune, din Parc către Catedrală.

“Întâlnirea tinerilor ortodocși” se va încheia luni, 7 septembrie. Manifestarea este sprijinită de Consiliul Județean Cluj, Primăria Cluj-Napoca și de Guvern.

e-Cultura.info/Autor: Elena Stanciu

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus