fbpx

260 de lucrări de artă la Bienala Naţională “Camil Ressu” de la Galați

 Bienala Naţională

Bienala Naţională “Camil Ressu”

Un număr de 260 de lucrări de pictură, grafică şi sculptură vor intra în concurs la Bienala Naţională “Camil Ressu”, organizată de Muzeul de Artă Vizuală Galaţi, a declarat, purtătorul de cuvânt al instituţiei de cultură, Simona Biriş.

Potrivit acesteia, evenimentul cultural, aflat la prima ediţie, se va desfăşura pe esplanada din faţa muzeului şi va avea deschiderea, vineri, de la ora 19,00.

După discursurile oficiale şi anunţarea premianţilor, publicul va putea să admire expoziţia, cu menţiunea că, în fiecare sală se vor putea afla maxim 5 vizitatori, simultan, pentru a se putea respecta distanţarea. Purtarea măştii este obligatorie.

“La această primă ediţie, organizată de Muzeul de Artă Vizuală Galaţi, în colaborare cu Uniunea Artiştilor Plastici(UAP), filiala Galaţi, intră în concurs 260 de lucrări de pictură, grafică şi sculptură, create de artişti din toată ţara, iar câştigătorii vor fi stabiliţi de un juriu format din academicianul Răzvan Theodorescu, criticul şi istoricul de artă Pavel Şuşară, sculptorul Cristian Paul Bedivan, David Sava, preşedintele UAP Galaţi, şi Dan Basarab Nanu, directorul Muzeului de Artă Vizuală. Premiile sunt oferite de Consiliul Judeţean Galaţi”, a declarat Biriş.

Toate lucrările de artă premiate vor rămâne la Galaţi şi vor fi parte a patrimoniului Muzeului de Arte Vizuale. Muzeul din Galati este primul muzeu de arta contemporana romaneasca din tara, inaugurat in anul 1967 si conceput sa prezinte cele mai noi tendinte ale fenomenului plastic in devenire, destinatie pe care si-o pastreaza si astazi.

La Bienala Națională de Artă „Camil Ressu” pot participa artiști plastici membri ai Uniunii Artiştilor Plastici din România (UAPR) și absolvenții universităţilor de artă din România.

Bienala Națională de Artă „Camil Ressu” Galați 2020 Ediția I, beneficiază de un fond de premiere în valoare de 75.000 lei. Pentru fiecare secțiune se vor face 10 nominalizări din care vor fi desemnate 3 premii

Expoziţia va fi deschisă până pe 18 octombrie.

e-Cultura.info/ Autor: Dan Paic.

 

Ți-a plăcut articoul?

Distribuie prietenilor

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Audiobook   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Cuvinte ale ierarhilor   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală                                                                               Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.