3.200.000 euro cheltuiți de 125.000 de vizitatori la Târgului Internațional Gaudeamus 2015

3.200.000 euro cheltuiți de 125.000 de vizitatori la Târgului Internațional Gaudeamus 2015

Centrul expozițional Romexpo

Centrul expozițional Romexpo

Aproximativ 3.200.000 euro au fost cheltuiți de cei 125.000 de vizitatori ai ediției 2015 a Târgului Internațional Gaudeamus, încheiat duminică, în prezența unui public încă numeros, dornic să profite până în ultima clipă de oferta generoasă și de atmosfera inconfundabilă ale evenimentului.

“Numărul mare de participanți — peste 300, de evenimente — mai mult de 700, recordul de vizitatori înregistrat la această ediție — 125.000 și sumele generoase pe care aceștia le-au cheltuit (circa 3.200.000 euro, conform rezultatelor studiului de trafic realizat pe parcursul târgului) confirmă faptul că Gaudeamus a fost și în acest an ‘cel mai citit târg de carte’”, anunță organizatorul evenimentului, Radio România, într-un comunicat.

Târgul Internațional Gaudeamus a avut loc în acest an în perioada 18 — 22 noiembrie în Pavilionul Central al Complexului Expozițional Romexpo. Ajuns în 2015 la ediția cu numărul 22, târgul este inițiat și organizat anual de Radio România, prin Centrul Cultural Media Radio România, precizează sursa citată.

Trofeele Gaudeamus, acordate prin Votul Publicului, au revenit, în ordine, editurilor: Humanitas, RAO și Nemira, în timp ce Editura RAO a câștigat premiul pentru “Cea mai râvnită carte a târgului“, stabilit tot prin Votul Publicului, volumul “Biblia pierdută” de Igor Bergler.

CITEȘTE ȘI  Expoziția "Colecția de Artă Veche Românească. 150+" la MNAR

La Trofeele Presei, pe secțiunile publicații, radio, TV, online și agenții de presă, trofeele au fost acordate astfel: la secțiunea publicații — cotidianul “Adevărul”; radio — Gold FM; la TV — postul Pro TV, în timp ce la agenții de presă premiul a revenit Agenției Naționale de Presă Agerpres (pe baza monitorizării Rador).

Premiul de Excelență a fost acordat Editurii Cartier, pentru abnegația cu care, alături de alte edituri basarabene, ține sus steagul piețelor de carte din România și Republica Moldova, iar Premiul Educația — Academiei de Studii Economice din București.

Premiul pentru traducere “Antoaneta Ralian”, acordat pentru traducere dintr-o limbă străină în limba română, a revenit lui George Volceanov, pentru traducerea din limba engleză a romanelor “Ochii doamnei mele” și “Moartea la Deptford” de Anthony Burgess — Editura Humanitas Fiction; premiul acordat unei traduceri din română într-o limbă străină a revenit Ruxandrei Cesereanu pentru proiectul “Moods & Women&Man& Once Again Moods. An Anthology of Conteporary Romanian Erotic Poetry”, publicat la Editura Tracus Arte.

Totodată, Premiul Miss Lectura a revenit Emanuelei Ivan.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus