fbpx

300 de tineri artişti, din 48 de ţări, s-au înscris în Concursul Internaţional George Enescu

Opera Naţională Română

Concursul Internaţional George Enescu

În total, 317 tineri artişti s-au înscris la ediţia din 2016 a Concursului Internaţional George Enescu (cu aproape 40% mai mult decât la ediţia din 2014), conform unui comunicat de presă.

Înscrierile s-au încheiat pe 1 iunie, iar în perioada următoare juriile vor face preselecţia pentru a stabili lista finală a concurenţilor care se vor prezenta la etapele Concursului Enescu din septembrie 2016.

“Înscrierea unui număr atât de mare de concurenţi dovedeşte o dată în plus corectitudinea deciziei de a separa Concursul de Festivalul Enescu. Am reuşit astfel să consolidăm poziţia Concursului printre competiţiile internaţionale, să creăm o platformă mai bună pentru promovarea câştigătorilor, iar acest lucru facilitează atragerea mai multor artişti tineri. Având în vedere tema din acest an, considerăm ca sunt 317 tineri care, pentru a-şi îndeplini visul de viaţă, au ales să se înscrie în Concursul Enescu din 2016. Este o sursă de inspiraţie pentru noi toţi”, a declarat Mihai Constantinescu, directorul executiv al competiţiei.

Concurenţii sunt din 48 de ţări, ceea ce reprezintă o altă creştere, având în vedere că în 2014 au fost 38 state reprezentate. Cei mai mulţi concurenţi s-au înscris din Coreea de Sud – 71, urmată de Japonia – 33, România – 20, China – 19, SUA – 17, Franţa – 17, Rusia – 17, Germania – 9, Marea Britanie – 8, Italia – 8. S-au înscris şi artişti din Afganistan (1 – pian) şi Iran (2 – vioară şi pian ). Repartiţia candidaţilor pe secţiuni este următoarea: 139 la vioară, 83 la violoncel, 64 la pian, 31 la compoziţie.

Premiile câştigătorilor vor depăşi 100.000 de euro, urmând ca laureaţii să beneficieze şi de un intens program de promovare, inclusiv pe scena Festivalului Enescu, în 2017.

Tema Concursului din 2016 va fi puterea de a da viaţă visurilor noastre, putere care îi animă şi pe tinerii concurenţi să se pregătească, să muncească şi să performeze pe scenă, în faţa juriului şi a publicului. “Trăieşte-ţi visul!” este provocarea pe care o lansează ediţia din acest an.

Membrii juriilor vor finaliza preselecţia până la data de 30 iunie 2016. La fiecare secţiune vor rămâne câte 50 de candidaţi.

Câştigătorii altor concursuri din cadrul Federaţiei Internaţionale a Concursurilor de interpretare muzicală şi semifinaliştii ediţiilor precedente ale Concursului Enescu care s-au înscris conform procedurilor sunt admişi din oficiu în concurs, fără a mai trece de preselecţie, potrivit regulilor competiţiilor de profil.

Ediţia 2016 a Concursului Internaţional George Enescu are loc între 3 şi 25 septembrie, iar publicul larg este invitat să participe la oricare din etapele competiţiei, precum şi la recitalurile extraordinare din cadrul programului, au anunţat organizatorii.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.