3,1 milioane de lei de la Guvern pentru trei proiecte culturale

3,1 milioane de lei de la Guvern pentru trei proiecte culturale

Bugetul Ministerului Culturii a fost suplimentat de Guvern cu 3,1 milioane de lei, pentru susţinerea proiectelor culturale din cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, Festivalului Internaţional de Film Transilvania şi Astra Film Festival.

Banii vor fi scoşi din Fondul de rezervă bugetară, cu argumentul că aceste evenimente au un rol deosebit pentru promovarea teatrului şi filmului românesc, precum şi a imaginii României în străinătate. Solicitarea a venit din partea ministrului Culturii, Kelemen Hunor. 

”Evenimentele culturale menționate contribuie la imaginea pozitivă a României în lume. Una dintre sarcinile noastre principale este de a ne strădui pentru a face cunoscute peste hotare creațiile culturale. Acesta este și unul dintre obiectivele de seamă ale Uniunii Europene. Pentru a sprijini dialogul între culturi, trebuie să venim în ajutorul tuturor inițiativelor care își propun acest obiectiv, pentru a putea înțelege și cinsti diversitatea culturală a Uniunii, pentru a face ceva în interesul acestei diversități”, a spus Kelemen Hunor, la finalul ședinței de Guvern de miercuri.

CITEȘTE ȘI  Peste 1 milion de lei pentru revistele şi publicaţiile culturale de la Ministerul Culturii

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus