fbpx

Expoziție de artă contermporană la Biblioteca Națională

Biblioteca Națională

Biblioteca Națională

Peste 200 de artişti români vor expune mai mult de o mie de lucrări de pictură, sculptură, grafică, ceramică, fotografie şi artă video în cadrul amplei expoziţii de artă contemporană “BN CONNECTIONS”, deschisă în perioada 11 decembrie 2018 – 20 ianuarie 2019 la Biblioteca Naţională a României.

Lucrările expuse fac parte din colecţiile Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud şi ale Fundaţiei Societatea de concerte Bistriţa şi au fost realizate cu ocazia simpozioanelor şi taberelor de creaţie de la Bistriţa, Colibiţa, Tihuţa, Eforie Nord şi Tescani în perioada 1998-2018.

Expoziţia “BN CONNECTIONS” este parte din proiectul Cucerirea Capitalei prin Cultură, finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale prin Programul Centenar.

Proiectul include şi alte evenimente şi acţiuni culturale, care vor avea loc în luna decembrie a acestui an.

Astfel, pe 18 decembrie, începând cu 19,00, la Muzeul Naţional al Literaturii Române, va avea loc concertul de muzică tradiţională susţinut de grupuri de colindători din localităţile Şieuţ, Poiana Ilvei, Sângeorz Băi şi colindători de pe Valea Ţibleşului, iar pe 28 decembrie, de la ora 19,00, la Ateneul Român, va avea loc concertul extraordinar susţinut de Noua Orchestră Transilvană, dirijor David Crescenzi (Italia), solişti: Adela Zaharia – soprană, laureată a Marelui Premiu “Operalia”; Ştefan Pop – tenor, laureat al Marelui Premiu “Operalia”; Zoltan Nagy – bariton, solist al Operei de Stat din Viena; Alin Anca – bas, solist al Operei din Berlin. În program vor fi arii din opere celebre.

În spaţiile Muzeului Naţional al Literaturii Române va avea loc o expoziţie de creaţie ţărănească: zadii şi ceramică.

e-Cultura.info / Autor: Petronius Craiu.


Share-uiește cu prietenii.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.                                                                                                                                                  

 • Centrul de preferințe pentru confidențialitate

  carte