5 milioane de euro pentru reabilitarea Cetatăţii Făgăraș

Cetatea Făgăraș

Cetatea Făgăraș

Cetatea Făgăraș va primi cei 5 milioane de euro, o sumă mult așteptatată, pentru reabilitare. Contractul a fost semnat ieri de viceprim-ministru Sevil Shhaideh. Autoritatea locală a aplicat Programul Operaţional regional 2014 – 2020, Axa 5

Proiectul a fost iniţiat de vechea echipă din administrația locală dar refăcut și depus de echipa din Primăria Făgăraș condusă de Gheorghe Sucaciu.

Proiectul de reabilitare al Cetăţii Făgăraşului este foarte complex, care are în vedere, nu doar reparaţii capitale pentru obiectivul turistic, ci şi o „readucere la viaţă“, prin crearea unor scene şi evenimente de „living history“. Printre lucrările importante care vor fi făcute la cetate se numără construirea a două poduri mobile de acces, unul la intrarea principală, iar celalalt pe latura dinspre nord (în partea dinspre cartierul Galaţi), precum şi amenajarea şanţului de apărare, prin înlăturarea pămîntului depus în timp pe ziduri.

„Cetatea este construită pe piloni de stejar, care în apa se conservă chiar bine. Acest pămînt adunat pe ziduri riscă, în schimb, să altereze pilonii“, a spus Gheorghe Sucaciu.

„Proiectul este unul foarte aşteptat de autorităţile locale şi de turişti, deopotrivă, întrucât Cetatea Făgăraşului este una dintre cele mai mari şi mai bine conservate cetăţi feudale din Europa de Est. Prin semnarea acestui contract, se dovedeşte încă o dată că fondurile europene pe care România le are la dispoziţie reprezintă o sursă de finanţare extrem de preţioasă pentru conservarea patrimoniului cultural şi pentru valorificarea acestuia”, a declarat Sevil Shhaideh.

Durata de implementare a proiectului este de 49 de luni, iar, după intervenția asupra obiectivului, se estimează că numărul vizitatorilor va creşte considerabil.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.