fbpx

                                                                             pictogramae

506 proiecte aprobate pentru celebrarea Centenarului

Centenarul Marii Uniri de la 1918

Centenarul Marii Uniri de la 1918

Până în prezent, au fost aprobate 506 proiecte pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri, în valoare de aproximativ 77 de milioane de lei, şi că o mare parte din propuneri nu s-au încadrat în cerinţele MCIN.

Autorităţile locale, în multe cazuri, nu au prezentat descrierea proiectului, nu au detaliat conform fişei tehnice bugetul proiectului, nu au prezentat un buget al proiectului, nu s-au încadrat în tematica şi principiile documentului programatic.

O mare parte din proiectele depuse de către autorităţile locale prin prefecţi şi consilii judeţene nu au respectat cerinţele Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale

În cadrul Comitetului interministerial pentru Centenar au fost supuse spre aprobare lista de manifestări, acţiuni şi proiecte de aniversare a Marii Uniri şi a Primului Război Mondial de anvergură regională, judeţeană şi locală propuse de către autorităţile administraţiilor publice locale şi lista de manifestări, acţiuni şi proiecte de aniversare a Centenarului Marii Uniri şi a Primului Război Mondial de anvergură naţională, internaţională propuse de către ministere, instituţii publice centrale şi instituţii din subordinea Ministerului Culturii “, a explicat Ivaşcu.

Valoare proiectelor de lor 23 de proiecte este de 33.158.300 de lei, iar, dintre proiectele depuse de autorităţile centrale, au fost aprobate 86, în valoare totală de 16.896.865 de lei.

Din luna martie până în prezent, s-a alocat 77% din bugetul dedicat activităţilor de celebrare a Centenarului, fiind atribuite câte 50 de milioane de lei pentru proiectele propuse de unităţi administrative teritoriale, respectiv de autorităţi centrale. Alte 50 de milioane de lei vor fi alocate proiectelor propuse de ONG-uri.

e-Cultura.info

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest
                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer