A doua ediție a Săptămânii Sunetului de desfăşoara la Bucureşti

Săptămâna Sunetului

Săptămâna Sunetului

A doua ediție a Săptămânii Sunetului, dedicată importanței cunoașterii mediului sonor în care trăim sub cât mai multe aspecte, aduce sub aceeași umbrelă acțiuni culturale, dar și inițiative sociale și de mediu sau tehnologice. Punem astfel Bucurestiul în rețea cu Săptămâna Sunetului din Paris si Bruxel, pentru o nouă serie originală de evenimente pentru diverse categorii de public, cărora le propunem acces gratuit la o serie de concerte, conferințe, ateliere, sesiuni de ascultare și grupuri de lucru.

În Săptămâna Sunetului artisti, muzicieni, cineaști, ingineri de sunet, oameni de radio și etnologi vor da atenție sunetului din viața publică și privată, urmărind repunerea sa în context creativ și de reinterpretare socială.

Luni 27 februarie 2017, în Librăria Cărturești Carousel de la ora 19, începem a doua ediție a Săptămânii Sunetului cu lansarea cărții „On the Metamorphosis of the Musical Text”, publicată recent de compozitorii Ana-Maria Avram și Iancu Dumitrescu, cei mai cunoscuți avangardiști muzicali din România.

Lansarea va fi însoțită de o discuție cu Ana-Maria Avram și Iancu Dumitrescu despre cartografierea compoziției muzicale, iar o sesiune de ascultare prezentând lucrări ale compozitorilor alături de partituri vor lumina procesul lor de creație.

28 februarie, în spațiul A3 la ora 19, un grup de lucru despre metode de arhivare ale înregistrărilor sonore de la recentele proteste (field recording #resist) se reunește în jurul lui Laura Jiga Iliescu, membru asistent al Folklore Fellows’ Society, organizaţie internaţională a folcloriştilor; membru al The International Commission for Ballads and Ballads’ Studies; membru al International Association of SouthEast European Anthropology (InASEA); membru al Asociaţiei de Ştiinţe Etnologice din România (ASER).

1 martie, la sala Apollo 111, ora 20, pentru o mai bună cunoaștere a rolului sunetului în deschiderea de noi orizonturi experimentale, undeva între muzica contemporană și jazz, concert cu trompetistul Franz Hautzinger și clarinetista/vocalista Isabelle Duthoit. Eveniment susținut de Forumul Cultural Austriac și Apollo 111.

2 martie, la sala Apollo 111, ora 20, concert PFA Orchestra de improvizatori din București alături de Frantz Hautzinger și Isabelle Duthoit. Concertul e rezultatul unui atelier de o zi și pune în valoare metoda imporovizației abstracte. Al 12-lea atelier-concert pentru PFA Orchestra!

4 martie, la CINETIC la ora 19h, concert de desen cu ilustratorii Mircea Pop și Cristian Prandea & opera Domnișoara Cristina de compozitorul Șerban Nichifor, înregistrare din 1982. O inițiativă inedită de a readuce în atenție o capod-operă de muzică contemporană.

5 martie, la Control Club, ora 20h, concert Mahala Rai Banda sub labelul 90db: pentru respectul sănătății urechilor noastre, nivelul sonor de 90db e recunoscut ca fiind maxim pentru o audiție fără riscuri și va fi experimentat în combinație cu paroxismul extaic al bine-cunoscutului taraf.

4 și 5 martie, Gelateria Puro&Bio, 12-14h, ateliere de compoziție muzicală grafică cu aplicații electroacustice informatice pentru copii, cu Baptiste Bohelay si Adriana Minu

Bucureștiul e primul oraș din Europa centrală și de Est care realizează o astfel de săptămână dedicată unor întâlniri și evenimente despre creația culturală (scriitura sonoră, muzica, radio, cinema), mediului sonor (acustica spațiilor, sunetele orașului, noxele sonore) și sănătății auditive (excesele sonore, nivelul sonor al concertelor, prevenție).

Această inițiativă s-a născut în urmă cu 12 ani, graţie unui inginer acustician francez, Christian Hugonnet, care a dorit să familiarizeze publicul cu privire la ceea ce înseamnă sunetul, în accepțiunea cea mai largă, căutând să arate implicațiile sunetului în viața noastră de zi cu zi.

Săptămâna Sunetului are loc în 80 de orașe din Franța, Belgia, Elveția, Mexic, Argentina, Columbia, Uruguay, Venezuela, Coasta de Fildeș și Canada.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.