A doua săptămâna de FEST-FDR laTimişoara

A doua săptămâna de FEST-FDR laTimişoara

A doua săptămâna de FEST-FDR laTimişoara

Timișoara intră în cea de-a doua săptămână de FEST-FDR. Spectacole care oferă întrebări, care dau posibile răspunsuri, spectacole care, fiecare în felul lui, deschid spații de comunicare, spații de întâlnire, spații de evoluție.

Festivalul, organizat de Teatrul Național și susținut de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Timișoara, reflectă în cel mai concret mod direcțiile actuale ale spectacolului de teatru pe text românesc, precum și contextul artistic european în care acestea se dezvoltă.

După concertul uneia din cele mai vizionare trupe românești, Subcarpați, eveniment cuprins în „Open Air Hall” (program de interacțiune culturală prin care Teatrul Național oferă spectacole în aer liber – atât publicului său, cât și unui public întâmplător, încă necunoscut), care a adunat duminică seara în Parcul Civic mii de oamnei, luni, 22 mai, de la ora 21, în Sala 2, ARCUB și Asociația Piese Refractare din București prezintă cel mai recent spectacol semnat de Gianina Cărbunariu – Artists Talk. Spectacolul reprezintă o incursiune într-o zonă mai puțin expusă analizei publice: etica în creația artistică. Spectacolul Gianinei Cărbunariu pune problema poziționării artistului față de probleme politice și sociale ale timpului său, într-o societate în care imaginea publică are un rol extrem de important.

În același spirit al spectacolelor plasate sub semnul unui concept – identitatea – luni, de la ora 19, la Studio „Uțu Strugari”, Teatrul Național din Timișoara prezintă spectacolul Oxigen de Ivan Vîrîpaev, în regia lui Alexandru Mihaescu, un spectacol fascinant despre căutarea de sens într-un univers derutant.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.