fbpx

Ascultă în soundcloud A fost desemnat Juriul celei de a 28 a Gală a Premiilor UNITER

Juriul celei de a 28 a Gală a Premiilor UNITER

Juriul celei de a 28 a Gală a Premiilor UNITER

Uniunea Teatrală din România (UNITER) a anunțat juriul de nominalizări pentru cea de-a XXVIII-a ediții a Galei Premiilor UNITER.

Regizorul Radu Apostol, scenograful Cosmin Ardelean, criticul de teatru Doru Mareş, actriţa Crina Mureşan şi criticul de teatru Cristina Rusiecki vor decide câştigătorii celor 11 categorii de premii ale Galei UNITER – ediţia 28, informează site-ul uniunii.

Juriul Galei UNITER va viziona spectacolele nominalizate în format digital (online, DVD), au decis organizatorii.

AUDIO

“Având în vedere situaţia excepţională pe care o traversează în această perioadă toate sectoarele societăţii, UNITER este nevoită să îşi adapteze proiectele. Astfel, s-a luat hotărârea ca juriul final al Galei Premiilor UNITER, ediţia a XXVIII-a, să decidă câştigătorii anului 2019 vizionând spectacolele nominalizate în format digital (online, DVD). Mulţumim teatrelor şi producătorilor care au înţeles şi s-au arătat deschişi acestei propuneri”, se arată într-un comunicat al Uniunii.

Spectacolele care intră în atenţia juriului sunt cele care au premiera în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2019. Juriul va face nominalizări pentru următoarele categorii de premii: Debut, Cel mai bun spectacol de teatru radiofonic, Cel mai bun spectacol de teatru TV, Premiul pentru critică teatrală, Cea mai bună scenografie, Cea mai bună actriţă în rol secundar, Cel mai bun actor în rol secundar, Cea mai bună actriţă în rol principal, Cel mai bun actor în rol principal, Cea mai bună regie, Cel mai bun spectacol.

Gala Premiilor UNITER este evenimentul anual de premiere a celor mai bune creaţii teatrale şi a artiştilor profesionişti. Evenimentul reprezintă cel mai important moment de evaluare şi valorizare într-un cadru festiv a creaţiei teatrale româneşti contemporane, un moment de analiză şi bilanţ.

e-Cultura.info / Autor: Petronius Craiu.

Ți-a plăcut articoul?

Distribuie.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Audiobook   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Cuvinte ale ierarhilor   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală                                                                               Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.