fbpx

                                                                             pictogramae

A fost inaugurat Anul European al Patrimoniului Cultural 2018

Anul European al Patrimoniului Cultural 2018

Anul European al Patrimoniului Cultural 2018

Anul European al Patrimoniului Cultural, ce a fost lansat oficial la Bucureşti, trebuie “să fie al fiecăruia dintre cetăţenii Uniunii Europene”, a declarat şefa Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti.

În cadrul Anului European al patrimoniului cultural vor loc avea mii de evenimente, anunţă organizatorii.

“Suntem într-un an în care atât la nivel european, dar cred că putem spune şi la nivel naţional, în multe din statele noastre membre a apărut o stare de confuzie. Lucruri de care eram siguri, valori de care eram siguri au început să fie puse sub semnul întrebării şi într-o astfel de atmosferă care mai este viciată şi de fenomenul ştirilor false este uşor să ne rătăcim”, a declarat în deschidere Cristea, în cadrul evenimentului oficial de lansare.


SURSA. Comisia Europeana în România.


Totodată, Angela Cristea a amintit de scrisoarea pe care a trimis-o luna trecută preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, noului premier al României, Viorica Dăncilă. Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene a amintit că, în scrisoare, înaltul oficial a spus că “Uniunea Europeană nu ar fi completă fără România, aşa cum nici România nu ar fi completă fără ancora sistemului de valori europene, un sistem de valori la care România a contribuit şi contribuie. A contribuit cu mult înainte de aderare şi contribuie în continuare”.

De asemenea, Angela Cristea a vorbit de Summit-ul post-Brexit ce va avea loc la Sibiu anul viitor.

“Preşedintele Juncker a anunţat că prima dată când se vor întâlni în formula de 27 şefii de stat şi de guvern din Uniunea Europeană, acest lucru se va întâmpla în România, la Sibiu, anul viitor”, a amintit Angela Cristea.

Mircea Diaconu, vicepreşedinte al Comisiei pentru cultură şi educaţie din Parlamentul European, a vorbit despre parcursul proiectului unui An European al patrimoniului cultural şi despre modul în care a fost negociat bugetul.

“Bugetul ni s-a propus a fi de patru milioane de euro, pentru acest an european al patrimoniului. Am izbutit să fie opt şi am izbutit zicând, pe traseul negocierilor, care au durat vreo două luni, dacă nu mă înşel, că m-am blocat cu limba engleză, pe care încerc din răsputeri să o învăţ. La cifre, m-am blocat la cifra opt şi nu ştiu altă cifră. Şi au râs şi au râs şi până la urmă a fost ca mine”, a glumit Mircea Diaconu.

Printre iniţiativele cuprinse în acest proiect se numără educarea copiilor despre tradiţiile şi valorile europene, reconfigurarea siturilor şi peisajelor industriale, religioase şi militare din Europa, promovarea turismului responsabil, elaborarea de standarde de calitate pentru intervenţiile asupra patrimoniului cultural şi lupta împotriva comerţului ilegal cu bunuri culturale şi gestionarea riscurilor la care este supus patrimoniul cultural.

e-Cultura.info / Autor: Oana Ghiţă.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer