A fost inaugurat noului sediu al Librăriei “Mihail Sadoveanu” din Capitală

Noul sediu al Librăriei

Noul sediu al Librăriei “Mihail Sadoveanu”

Criticul Alex Ștefănescu a declarat la inaugurarea noului sediu al Librăriei “Mihail Sadoveanu” din Capitală, că o să includă în partea a doua a cărții sale – “Istoria literaturii române contemporane” – un capitol despre librăria bucureșteană care a găzduit, de-a lungul timpului, în vechiul său sediu, lansări ale unor mari scriitori precum Marin Preda sau Ana Blandiana.

La inaugurarea noului sediu al librăriei, aflat pe Strada Academiei, la intersecția cu Edgar Quinet, au mai participat criticul Daniel Cristea-Enache, Georgeta Munteanu — ani la rând responsabilul cu evenimentele organizate la Librăria “Mihail Sadoveanu“, și Marieta Seba — directoarea Companiei de Librării București.

Librăria “Mihail Sadoveanu” a rămas fără sediul istoric luna trecută, din cauza restituirii acestui spațiu proprietarilor. Pentru a nu întrerupe istoria de peste 65 de ani a acesteia, Compania de Librării București a decis ca Librăria 88, de pe strada Edgar Quinet, să preia numele “Mihail Sadoveanu”.

“Să sperăm că vom scrie și aici istorie de zeci de ani”, a spus Marieta Seba. La rândul său, Georgeta Munteanu a arătat că scriitorii au fost alături de ea, în momentele în care librăria “Sadoveanu” a închis sediul de pe Bulevardul Magheru.

Ea a adăugat că, în nou amenajatul subsol al librăriei, pe lângă fotografiile portret ale scriitorilor români deja expuse, vor fi prezentate și portrete ale editorilor români de carte.

Alex Ștefănescu a spus că Librăria “Sadoveanu” este “una dintre cele mai importante instituții de cultură ale Bucureștiului” și a numit-o pe Georgeta Munteanu “zâna bună a scriitorilor”.

“În partea a doua a ‘Istoriei literaturii române contemporane’ o să includ un capitol despre Librăria ‘Sadoveanu'”, a promis criticul literar.

La rândul său, criticul Daniel Cristea — Enache a vorbit despre importanța promovării culturii în rândul noii generații. “Miza noastră este captarea interesului celor foarte tineri”, a spus el.

Librăria “Mihail Sadoveanu” face parte din Compania de Librării București — cea mai importantă rețea de librării fondată înainte de 1989, care a supraviețuit cu succes după Revoluție. În prezent, compania cuprinde 44 de librării, răspândite unitar în toate cele 6 sectoare ale Capitalei.

e-Cultura.info/ Autor: Oana Ghiță


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.