fbpx

                                                                                                                    pictogramae

A fost lansată Campania ‘Scrisul face bine’

Campania 'Scrisul face bine'

Campania ‘Scrisul face bine’

Campania “Scrisul face bine”, proiect care creează un fond de granturi pentru proiecte educaționale, în cadrul căruia 365 de personalități cunoscute din România și de peste hotare scriu un text pe tema educației, este lansat de Ziua Internațional a Educației.

“Autorii noștri sunt supereroi speciali. În filme și benzi desenate, supereroii au arme cu laser, puteri de pe altă lume. Cei 365 de supereroi ai noștri au talent, hotărâre și credința că educația poate schimba lumea în bine. Armele lor sunt stiloul și tastatura”, se arată în comunicat.

Printre autorii invitați să scrie un text se numără Ioan T. Morar, C. T. Popescu, Horațiu Mălăele, Mircea Dumitru, Dan Perjovschi, Doina Ruști, Grigore Leșe, Radu Paraschivescu, Andreea Marin, Raluca Știrbăț, Răzvan Mazilu, Indrei Rațiu, Marina Constantinescu, Vasile Ernu, Dan C. Mihăilescu, Vintilă Mihăilescu.

Începând de vineri, timp de un an, va fi prezentat câte un autor pe platforma www.scrisulfacebine.ro.

La finalul campaniei, organizatorii vor publica un manuscris, “primul cu 365 de autori”.

“Cu acest catalog impresionant de personalități, cu entuziasm și putere de convingere, vom bate la ușile unor potențiali donatori — companii mari și mici, persoane fizice sau juridice, oameni care cred la fel ca noi în rolul educației”, precizează sursa citată.

Din fondurile rezultate vor fi finanțate proiecte de microinfrastructură școlară, evenimente educaționale, cursuri, burse pentru elevii din medii defavorizate.

“Din Fondul pentru Granturi în Educație vor fi finanțate cele mai bune proiecte independente, realizate de profesori, elevi, studenți sau mici ONG-uri. Selecția proiectelor se va face prin concurs transparent”, se arată în document.

Din juriu de selecție vor face parte autori, reprezentanți ai companiilor partenere și organizațiilor care susțin campania și membri ai echipei de proiect.

“Scrisul face bine” este un proiect realizat de Asociația Institutul Cultural Independent, ONG de educație și cultură.

e-Cultura.info

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest