fbpx

                                                                                                                    pictogramae

A fost lansată prima revistă de promovare a Timișoarei Capitală Culturală

A fost lansată prima revistă de promovare a Timișoarei Capitală Culturală

A fost lansată prima revistă de promovare a Timișoarei Capitală Culturală

Prima revistă bilingvă de promovare a Capitalei Culturale Europene 2021, ”Timişoara, pol al turismului cultural bănăţean”, a fost lansată şi va fi distribuită gratuit în ţară şi în străinătate, pentru a face mai bine cunoscut oraşul care va reprezenta România culturală peste trei ani.

În 2021 oraşul îşi doreşte să atragă cât mai mulţi turişti, iar pentru aceasta, autorităţile se pregătesc încă de acum pentru programarea unor evenimente de mare anvergură.

”Revista aceasta este o apariţie editorială mult aşteptată în peisajul timişorean, pentru că se va va constitui într-un ghid pentru turişti, dar şi pentru localnici, care va conecta partea turistică a oraşului Timişoara cu evenimentele culturale”, a declarat directorul executiv al Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021, Simona Neumann citată de Agerpres.

Revista face parte dintr-un proiect mai amplu care se va derula până în anul 2021, în fiecare an venind cu o ofertă turistică tematică ce va fi prezentată într-un mod similar, următoarele numere fiind destinate castelelor, conacelor, precum şi comorii arhitecturale şi clădirilor de patrimoniu, caselor memoriale, muzeelor şi altor obiective ce pot atrage turiştii.

”Revista este editată de un ONG, va apărea anual într-un tiraj important în limbile română şi engleză şi îşi propune să evidenţieze pentru fiecare ediţie, specific, un anumit tip de informaţie necesară nu doar turiştilor ce vor veni la Timişoara în perioada premergătoare în anul 2021, dar şi altor ONG-uri implicare în proiect (…). Prima ediţie are ca proiect editorial promovarea festivalurilor muzicale, teatrale, amuzante, culinare, cu profil istoric, de promovare a unor valori locale, tradiţionale etc”, a conchis managerul de proiect, Lia Lucia Epure.

e-Cultura.info / Autor: Otilia Halunga.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest