fbpx

Ascultă în soundcloud A fost semnată Declaraţiei privind rolul culturii în timpul crizei COVID-19


Declaraţiei privind rolul culturii în timpul crizei COVID-19

Declaraţiei privind rolul culturii în timpul crizei COVID-19

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, anunţă semnarea Declaraţiei privind rolul culturii în timpul crizei COVID-19, alături de alţi 25 de miniştri din Uniunea Europeană.

Acest document programatic reprezintă un prim rezultat concret al reuniunii informale a miniştrilor Culturii din 8 aprilie, organizate în sistem de videoconferinţă de către preşedinţia croată a Consiliului Uniunii Europene.

AUDIO

Cu ocazia reuniunii au fost examinate consecinţele pandemiei COVID-19 asupra sectoarelor culturale şi creative, în vederea adoptării unor măsuri de atenuare a efectelor negative ale crizei.

La conferinţa video au participat 26 de miniştri ai Culturii şi trei comisari – Vera Jourova, Mariya Gabriel şi Thierry Breton.

CITEȘTE ȘI:  "Héritage" de Miguel Bonnefoy alegerea României pentru Premiu Goncourt

“Eforturile pe care le-am susţinut, pe plan naţional, pentru diminuarea efectelor negative cauzate de criza COVID-19 asupra sectoarelor culturale şi creative sunt dublate de o asumare din partea fiecărui stat membru al Uniunii Europene. Este necesară continuarea demersurilor pentru a sprijini revenirea cât mai rapidă a acestor industrii. Declaraţia reafirmă solidaritatea faţă de artişti, jurnalişti şi faţă de toţi cetăţenii Uniunii Europene, pentru care formele de exprimare culturală sunt o necesitate în viaţa de zi cu zi”, a menţionat Bogdan Gheorghiu, într-un comunicat.

Declaraţia miniştrilor Culturii din statele membre UE salută atât măsurile adoptate la nivel naţional, cât şi pe cele ale Comisiei Europene, definind, totodată, paşi de acţiune pentru viitor.

Textul accentuează relevanţa iniţiativelor de susţinere a sectoarelor culturale şi creative, inclusiv a celor din domeniul audiovizual şi mass-media, care vin în sprijinul întreprinderilor şi al persoanelor afectate de criză, protejând în egală măsură bunăstarea cetăţenilor europeni, prin facilitarea accesului acestora la conţinut cultural online.

CITEȘTE ȘI:  "Héritage" de Miguel Bonnefoy alegerea României pentru Premiu Goncourt

Statele membre UE reafirmă angajamentul pentru măsuri politice decisive suplimentare, care sprijină sectoarele culturale şi creative, în perioadele de criză şi nu numai.

Miniştrii vor continua dezbaterea la următoarea reuniune informală, planificată de preşedinţia croată a Consiliului UE în 19 mai, mai informează Ministerul Culturii.

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu.

Ți-a plăcut articoul?

Distribuie.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Cuvinte ale ierarhilor   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală                                                                               Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.