fbpx

                                                                             pictogramae

A început cea de a-VI-a ediție a Festivalului Roman Apulum VIDEO

Festivalul Roman Apulum

Festivalul Roman Apulum

Timp de patru zile Alba Iulia găzduiește Festivalul Roman Apulum, care are loc în perioada 27 aprilie – 1 mai, un eveniment care, pentru al șaselea an consecutiv, atrage prin spectacolele programate un public numeros, dornic să retrăiască istoria așa cum numai într-un oraș care respiră istorie poate fi ea prezentată.

În anul Centenarului evenimentul va avea o temă specială: începuturile poporului român.

Cel mai mare festival de reconstituire istorică din România, s-a deschis oficial sâmbătă, printr-o ceremonie și o paradă în Cetatea Alba Carolina, iar până marți turiștii și albaiulienii care au ales să rămână în ”Cealaltă Capitală” vor avea ocazia să trăiască realitățile unei lumi demult apuse. În centrul acţiunilor se vor afla trupele de reconstituire istorică din Alba Iulia: Legiunea XIII Gemina, Lupii Apoulonului, Ludus Apulensis şi Magna Nemesis. Lor li se vor alătura trupe celebre din Italia, Croația, Germania, Bulgaria.


Spot Festivalul Roman Apulum 2018


Pe parcursul a cinci zile, vizitatorii vor putea trăi realitățile unei lumi demult apuse, una cu demonstrații militare romane, cu războaie între daci și romani, cu lupte de gladiatori organizate în cinstea lor, cu ateliere de lucru, cu jocuri și târguri de sclavi, lupte între daci și romani, încleștări între gladiatori, parade de noapte cu torte, târguri de sclavi, dansuri de inspirație antică.

Actualul oraș Alba Iulia se ridică peste ruinele anticului Apulum, cel mai mare oraș roman din provincia Dacia și totodată centrul politic, economic, militar și cultural al acesteia. Festivalul se desfășoară anual în preajma zilei de 1 mai și adună peste 300 de reenactori – soldați și civili romani, războinici daci, gladiatori, meșteșugari sau dansatoare.

Prin intermediul atelierelor meșteșugărești amplasate în mai multe locuri din Cetatea Alba Carolina, este adus în atenția publicului modul de viață al înaintașilor care se îndeletniceau cu prelucrarea osului, lemnului, fierului, cu scriptoria, monetăria, dar și cu confecționarea și întreținerea echipamentului de luptă.

Fascinanta incursiune în timp alături de legionarii romani, războinicii daci, gladiatorii și dansatoarele romane, este asigurată de Primăria Municipiului Alba Iulia, Asociația Culturală pentru Istorie Vie și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

e-Cultura.info


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer