fbpx

A început distribuirea biletelor gratuite la evenimentul “Papa la Bucureşti”

A început distribuirea biletelor gratuite la evenimentul

A început distribuirea biletelor gratuite la evenimentul “Papa la Bucureşti”

Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti (ARCB) a început distribuirea biletelor gratuite pentru evenimentul “Papa la Bucureşti”, atât în format tipărit, cât şi electronic.

Biletele oferă acces la pelerinajul organizat pentru Sfânta Liturghie prezidată de Papa Francisc în Catedrala “Sf. Iosif”, vineri, la ora 18,10.

“În zilele următoare, toţi pelerinii care s-au înregistrat pe platforma inscrieri.papalabucuresti.ro vor primi biletele de acces în formă tipărită sau în format electronic. Acest bilet este nominal, are un cod unic de bare şi poate fi prezentat atât în formă tipărită, cât şi electronică. În caz că aţi intrat în posesia unui bilet tipărit, cel ataşat este o copie identică ce se poate folosi în aceleaşi condiţii. Nu este un alt bilet”, precizează sursa citată.

“Fiecare bilet emis are specificate informaţii personalizate cu privire la zona de pelerinaj alocată, precum şi despre punctele de acces şi intervalul orar în care fiecare pelerin trebuie să se prezinte pentru a putea intra în zona delimitată. Deoarece zonele amenajate nu comunică între ele, este foarte important ca fiecare pelerin să respecte întocmai instrucţiunile de pe biletul propriu şi să se prezinte la punctul de acces indicat. La punctul de acces se poate intra numai în intervalul orar specificat pe bilet, interval care a fost stabilit în funcţie de restricţionarea traficului din zona respectivă”, se arată în comunicat.

Pelerinii sunt încurajaţi să folosească mijloacele de transport în comun, întrucât în zonă nu vor exista locuri de parcare disponibile.

La fiecare punct de acces, voluntarii evenimentului vor asista pelerinii pentru a trece prin protocolul de acces, acest protocol presupunând: un control de securitate efectuat de forţele de ordine care colaborează la organizarea evenimentului, primirea unor materiale informative şi îndrumarea către sectorul amenajat. În timpul controlului de securitate, este posibil ca pelerinilor să le fie solicitat un document de identitate, precizează sursa citată.

ARCB informează că este interzis accesul cu animale de companie.

“Conform Legii nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, pelerinii nu trebuie să aibă asupra lor umbrele sau alte obiecte contondente. Toate obiectele personale care prezintă un potenţial pericol vor fi reţinute în punctele de acces şi vor putea fi recuperate începând cu data de 3 iunie, de la sediul Centrului de Înscrieri ARCB, str. G-ral. Berthelot nr. 19, lângă Librăria “Sf. Iosif”. De asemenea, nu sunt permise bagaje voluminoase”, se arată în comunicat.

Odată intraţi în zonele special amenajate, pelerinii vor avea acces permanent la următoarele facilităţi: toalete, coşuri de gunoi, puncte de prim ajutor şi alimentare cu apă, fiind permise gustările la pachet şi apa, în cantităţi rezonabile.

Potrivit ARCB, “toţi pelerinii sunt rugaţi să aibă o ţinută vestimentară decentă, în conformitate cu condiţiile meteo, şi un comportament adecvat acestui tip de eveniment”. Persoanele în vârstă şi bolnavii sunt rugaţi să aibă asupra lor tratamentele medicamentoase necesare şi să anunţe eventualele impedimente pentru o bună participare la eveniment. Persoanele cu dizabilităţi şi familiile cu copii mici care au anunţat că au nevoie de cărucioare sunt repartizate într-un sector special amenajat pentru acces, în limita spaţiului disponibil, se mai arată în comunicatul citat.

Persoanele care s-au înscris în cele 157 de parohii ale Diecezei Iaşi îşi pot ridica permisul de acces în perimetrul securizat pentru întâlnirea cu Papa Francisc, eveniment care va avea loc la Iaşi în după amiaza zilei de 1 iunie, au informat, joi, reprezentanţii Episcopiei Romano-Catolice.

La evenimentul care va avea loc la Iaşi pe 1 iunie, cu ocazia vizitei Papei, peste 65.000 de credincioşi înscrişi, din ţară şi străinătate, sunt aşteptaţi să ajungă cu trenul, autocarele, microbuzele şi alte mijloace de transport.

Potrivit reprezentanţilor Episcopiei Romano-Catolice Iaşi, Papa Francisc va sosi la ora 17,25 la Catedrala romano-catolică “Sfânta Fecioara Maria, Regină”, în care va fi aşteptat de aproximativ 800 de bolnavi şi de persoane în vârstă. Apoi îi va întâlni pe toţi cei prezenţi în faţa Palatului Culturii, participând la “Întâlnirea mariană cu tinerii şi familiile”.

Persoanele care vor veni la Iaşi cu autovehicule mici vor trebui să îşi lase maşinile în parcările marilor centre comerciale. De aici, pelerinii vor fi transportaţi cu mijloacele de transport în comun ale municipalităţii. Parcarea autocarelor se va face pe ambele maluri ale Bahluiului.

Pentru a veni în sprijinul pelerinilor, au fost puse la dispoziţia lor şi două trenuri speciale: primul, pe ruta Adjud (plecarea la ora 8,00) – Bacău – Roman – Iaşi (ora 12,13) şi retur (de la ora 21,05); al doilea, pe relaţia Roman (10,45) – Paşcani – Iaşi (13,31) şi retur (de la ora 20,22).

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu.


Share-uiește cu prietenii.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.