fbpx

A început Festivalul Internațional de Teatru Independent de la Constanța

Festivalul Internațional de Teatru Independent de la Constanța

Festivalul Internațional de Teatru Independent de la Constanța

Cea de-a V-a ediţie a Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa (FITIC) 2020 are loc în aer liber, pe platoul natural al termelor romane din zona peninsulară a oraşului, amplasate în zona Edificiului Roman cu Mozaic.

Potrivit organizatorilor, FITIC 2020 se desfăşoară de joi până duminică, evenimentul, inclus în Programul Prioritar Cultural Naţional, având loc sub patronajul Ministerului Culturii.

Spectacolele au loc la Termele Romane, în Parcul Carol I, pe două scene amenajate în zonele A şi B în cadrul secţiunilor Blue Theatre Independence (teatru, dramaturgie contemporană şi teatru-dans), Seathre (teatru pentru liceeni) şi Red Theatre Revolution (teatru studenţesc).

În afara spectacolelor ce vor participa la secţiunile în concurs, sunt prezentate publicului şi spectacole invitate, ce fac parte din repertoriul unor instituţii publice de teatru din ţară sau companii private, protagonişti fiind actori consacraţi şi tineri ai scenei româneşti precum: Rodica Popescu Bitănescu, Paula Chirilă, Rodica Mandache, Anca Sigartău, Marius Bodochi, Răzvan Vasilescu.

„Orașul de la malul mării este spațiul perfect pentru o asemenea manifestare. A demonstrat-o patru ani la rând, iar acum ne pregătim de cel de-al cincilea, căci FITIC este pe cale să îşi deschidă porțile! FITIC este vocea independentă a artei prezentului, cu orizonturi deschise şi viziuni largi, iar marea este singurul fundal posibil pentru acest tip de concept teatral”, au transmis organizatorii.

Și în acest an, secțiunile FITIC sunt: Blue Theatre Independence (teatru, dramaturgie contemporană și teatru-dans), Seathre (teatru pentru liceeni) și Red Theatre Revolution (teatru studențesc).

În afara spectacolelor ce vor participa la secțiunilor în concurs, vor fi prezentate publicului și spectacole de teatru invitate, ce fac parte din repertoriul unor instituții publice de teatru din țară sau companii private. Acestea vor avea ca protagoniști actori consacrați și tineri ai scenei românești: Rodica Popescu Bitănescu, Paula Chirilă, Rodica Mandache, Anca Sigartău, Marius Bodochi, Răzvan Vasilescu.

Intrarea este gratuită la toate spectacolele, dar, din cauza numărului redus de locuri disponibile, impus de restricţiile provocate de noul coronavirus, locurile pot fi rezervate doar pe www.bilet.ro.

Rezervarea este necesară pentru respectarea măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară: evitarea aglomerării de persoane la accesul în spaţiu, formarea de cozi.

FITIC 2020 se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Ministerului Culturii, fiind inclus în Programul Prioritar Cultural Național.

e-Cultura.info / Autor: Dan Mihăescu.

 

Ți-a plăcut articoul?

Distribuie prietenilor

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Audiobook   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Cuvinte ale ierarhilor   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală                                                                               Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.