fbpx

                                                                             pictogramae

A început o nouă ediție a Festivalului Internațional Shakespeare la Craiova VIDEO

Festivalul Internaţional Shakespeare

Festivalul Internaţional Shakespeare

Teatre mari de pe toate continentele lumii vor fi prezente cu spectacole la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional Shakespeare care se desfăşoară în perioada 23 aprilie – 6 mai.

Ca în fiecare an gazda evenimentului este Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova.. În deschiderea Festivalului va avea loc spectacolul ”Poveștile africane ale lui Shakespeare”, prezentat de Teatrul Nou din Varşovia (Polonia), în regia lui Krzysztof Warlikowski.

Directorul Teatrului Naţional “Marin Sorescu”, Alexandru Boureanu, a afirmat, într-o conferinţă de presă, că ediţia din acest an a festivalului este “o ediţie de lux, mult aşteptată de întreaga comunitate teatrală din România şi nu numai”.


SURSA. Youtube / Trailer Poveștile Africane Ale Lui Shakespeare


Emil Boroghină, preşedintele de onoare al Festivalului Shakespeare, a declarat că ediția din acest an se desfăşoară sub genericul“Planeta Shakespeare”.

“După o perioadă în care festivalul nu s-a bucurat de tot spirjinul, Teatrul Naţional este de două ediţii implicat cu toată suflarea în acest festival. Din 2014, Primăria Craiova a conştientizat ce înseamnă acest festival pentru imaginea oraşului şi a sprijinit necondiţionat festivalul. Fondat în 1994, ediţia din 2006 a fost noua bornă când festivalul şi-a asumat pentru prima dată şi anumite teme şi care în acest an au un moment de culminaţie. Genericul acestei ediţii este “Planeta Shakespeare” şi avem spectacole de pe toate continentele lumii”, a spus Boroghină.

Începând cu această ediţie, directori ai festivalului sunt Vlad Drăgulescu şi Ilarian Ştefănescu. În acest an, Premiul Internaţional Shakespeare va fi decernat regizorului polonez Krszysztof Warlikowski şi soţiei acestuia, premiul fiind acordat de British Council Romania şi Festivalul Internaţional Shakespeare.

Boroghină a subliniat că anul acesta, fiind Anul Centenarului Marii Uniri, organizatorii au decis ca vechile teatre naţionale ale României Mari – din Iaşi, Craiova şi Bucureşti, înfiinţate înainte de 1918, plus Teatrul Naţional din Cluj-Napoca, înfiinţat în 1919, precum şi Teatrul Naţional “Mihai Eminescu” din Chişinău să prezinte spectacole shakespeariene la ele acasă în dorinţa de realizare a unei axe a teatrelor naţionale.

CITEȘTE ȘI  Secțiune specială în cadrul Festivalului Internaţional de Film Pelicam

Vlad Drăgulescu, co-director al Festivalului Shakespeare, a declarat că în cadrul ediţiei din acest an, pe care a catalogat-o drept “cea mai bună ediţie de până acum” vor avea loc 40 de evenimente teatrale dintre care 26 vor fi spectacole. “Domnul Boroghină reuşeşte tot timpul să convingă cei mai mari oameni din lume să vină la Craiova. Evenimentele se vor desfăşura în şapte locaţii diferite e desfăşurare, precum sălile Teatrului Naţional, Teatrul Colibri, Opera Română, Teatrul de Vară, spaţiile publice. Azi, de la ora 13.00, biletele au fost vom pune în vânzare pe site-ul nostru şi la agenţia de bilete, preţul fiind între 45 şi 102 lei”, a spus Drăgulescu.

Pentru acest festival, Primăria Craiova a alocat din bugetul local suma de 2.500.000 lei, iar Consiliul Judeţean Dolj a alocat 400.000 lei pentru organizarea festivalului.

Festivalul Internațional Shakespeare a debutat la Craiova în 1994 și a fost inițiat de Fundația Shakespeare, avându-l ca director fondator pe Emil Boroghină, după modelul marilor festivaluri internaționale, precum cele din Edinburgh, Tokyo, Ierusalim sau Montreal. Festivalul Shakespeare s-a extins treptat, în timp și în spațiu, adresându-se unor categorii din ce în ce mai largi de public, acoperind din ce în ce mai multe zone unde prezintă spectacolele invitate și proiectând opera marelui Bard în eternitate.

e-Cultura.info / Autor: Maria Mitrică.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer