fbpx

                                                                             pictogramae

A încetat din viață interpretul de muzica usoara Ilie Mocolov

Artistul Ilie Mocolov

Artistul Ilie Mocolov

Cunoscutul interpret de muzică uşoară Ilie Micolov a încetat din viață la vârsta 68 de ani, sâmbătă, în urma unui stop cardiorespirator, a declara, doctorul Cristina Atănăsoaie Iacob, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, citat de Agerpres.

Artistul era internat în secţia de Terapie Intensivă a spitalului din data de 14 iulie, cu afecţiuni cardiace şi diabet.

“Decesul s-a produs în jurul orei 11,00, în urma unui stop cardiorespirator. Ilie Micolov era internat în secţia de Terapie Intensivă, cu obezitate, probleme cardiace şi diabet, afecţiuni în urma cărora s-a produs stopul cardiorespirator”, a afirmat Cristina Atănăsoaie Iacob.

***

Cunoscutul interpret de muzică uşoară Ilie Micolov s-a născut la Suceava. A avut preocupări artistice, încă de copil, participând la cercul de teatru, la cel de dansuri, dar făcând şi sport (atletism, hochei, motocros) la Casa pionierilor din oraşul natal. A învăţat să cânte la chitară încă de la 12 ani, potrivit www.facebook.com/IlieMicolov.

A fost un artist care a avut o evoluţie atipică pe scena muzicii pop de la noi. După terminarea studiilor, a fost economist la Direcţia Sanitară a judeţului Suceava şi, o perioadă, consilier pe teme muzicale al radioului. A apărut în spectacolele teatrului “Constantin Tănase” şi a întreprins turnee, alături de formaţia “Romanticii'” în special.

În 1983, când avea 34 de ani, a compus melodia “Dragoste la prima vedere”, care a cucerit definitiv publicul prin simplitatea si sensibilitatea versurilor scrise chiar de el, dar şi prin interpretarea plină de emoţie, potrivit www.facebook.com/IlieMicolov. Datorită popularităţii câştigate, i s-a propus imprimarea unui disc de autor, pe care l-a realizat împreună cu Mircea Drăgan. Albumul a fost reeditat de aproximativ 20 de ori, ajungând să se vândă în peste 600 000 de exemplare. Cu toate acestea, nu a ajuns să aibă propriul videoclip decât după 23 de ani de la lansare.

Au urmat alte patru albume: LP-ul “Cine te iubeşte”, un CD cu muzică populară “Din Bucovina”, un CD cu muzică country şi un alt album de autor “Ultima noapte de iubire”. Vocea sa de tonalitate joasă, inconfundabilă, sensibilitatea interpretării, versurile (multe aparţinând artistului) au făcut din albumele sale succese de piaţă. Vreme de mulţi ani a trăit în Germania, venind foarte des şi în România.

e-Cultura.info /Autor: Gabriel Apetrii.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer