fbpx

                                                                             pictogramae

Academia Română, aniversează 149 de ani de la înființare

Academia Română

Academia Română

Membrii Academiei Române se reunesc, vineri, de la ora 10.00, în cadrul Adunării Generale a prestigiosului for, pentru a aniversa 149 de ani de la înființarea instituției.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Academiei Române, evenimentul va fi deschis de acad. Ionel-Valentin Vlad, președintele Academiei, care va prezenta “o informare retrospectivă asupra activității instituției de-a lungul unui secol și jumătate de istorie, precum și asupra principalelor coordonate strategice de viitor, în acord cu misiunea sa fundamentală de supremă instituție de cultură și știință a României”.

“Înființată pentru cultivarea limbii române, pentru studierea istoriei naționale, a științelor și artelor, Academia Română a promovat continuu cultura națională în înțelesul ei cel mai larg. Într-o lume care tinde să se globalizeze, o academie națională europeană, așa cum este Academia Română, are astăzi o misiune urgentă și de mare responsabilitate: să medieze corect între tendința integrării, mondializării și identitatea națională. Rolul ei predominant este fără îndoială acela de a apăra identitatea culturală a țării, adică valorile ei spirituale profunde, irepetabile, ținând cont și de tendințele actuale ale dezvoltării umanității”, a declarat acad. Ionel-Valentin Vlad, citat în comunicat.

Vor fi transmise mesaje oficiale de felicitare din partea președintelui și premierului României, Klaus Iohannis și Victor Ponta.

La sesiunea omagială vor fi prezenți patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, membru de onoare al Academiei Române, ministrul Educației și Cercetării Științifice, Sorin Mihai Câmpeanu, ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, și acad. Gheorghe Duca, președintele Academiei de Științe a Moldovei, care vor rosti cuvinte de salut.

Adunarea Generală va fi urmată de vernisajul expoziției “Regina Elisabeta, Regina Maria, Ana Brâncoveanu de Noailles și Elena Văcărescu — Primele femei primite în Academia Română”, care va avea loc la ora 12.30, în sala “Theodor Pallady” a Bibliotecii Academiei Române. Expoziția va fi prezentată de acad. Răzvan Theodorescu, președintele Secției de arte, arhitectură și audiovizual a Academiei Române.

e-Cultura.info/Autor: Daniel Popescu

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer