Academia Sighișoara îi aduce un omagiu compozitorului György Ligeti

Academia Sighișoara îi aduce un omagiu compozitorului György Ligeti

Academia Sighișoara

Academia Sighișoara

În cadrul celei de-a 23-a ediții a Academiei Sighișoara, care se desfăşoară în perioada 1-14 august, va debuta un proiect pe termen lung de omagiere a compozitorului György Ligeti (1923-2006), câștigătorul Polar Music Prize în 2004, recunoscut ca Premiul Nobel pentru Muzică, prin organizarea de concerte în Târnăveni, orașul în care acesta s-a născut.

Directorul artistic al Academiei Sighișoara, violonistul Alexandru Gavrilovici, președintele Asociației Cultura Viva Sighișoara din Berna, a declarat că, la împlinirea a 10 ani de la dispariția compozitorului, în data de 14 august, de la ora 18,00, Academia va susține în premieră un concert la sinagoga situată la câțiva metri de casa în care György Ligeti și-a petrecut primii șase ani din viață.

“Concertul de la Târnăveni este un concert-omagiu dedicat memoriei lui Ligeti, sinagoga, locul concertului, fiind în directă vecinătate cu casa în care s-a născut marele compozitor. Se vor cânta lucrări de György Ligeti, George Enescu, Bela Bartok, Maurice Ravel și Johann Sebastian Bach. Printre compozitori va fi și Aurelian Băcan, tânărul și foarte promițătorul compozitor clujean care va scrie anume o lucrare ce va fi cântată în primă audiție absolută la Târnăveni. În edițiile viitoare ale Academiei Sighișoara vom include Concertul de la Târnăveni ca moment constitutiv al concertelor studenților Academiei”, a declarat Alexandru Gavrilovici, citat de Agerpres.

CITEȘTE ȘI  Spectacolele Operei Naţionale Române din Timișoara au public din toată Europa

Concertul de la Târnăveni va fi susținut de Alexandru Gavrilovici (Elveția) la vioară, Marie Trottmann (Elveția) la harpă, Aurelian Băcan (România) la clarinet, Guillermo Pastrana (Spania) la violoncel și Stephane Giampellegrini (Luxemburg) la violoncel.

Concertul de la Târnăveni, care va fi reeditat în data de 15 august, la Sinagoga din Târgu Mureș, beneficiază de sprijinul Ambasadei Confederației Elvețiene în România.

e-Cultura.info / Autor: Dorina Matiș


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus