Acord privind achiziționarea Vilei “Florica” de către Ministrul Culturii și Identității Naționale

Vila Florica

Vila Florica

Ministrul Culturii și Identității Naționale, Lucian Romașcanu, a anunțat că a ajuns la o înțelegere cu moștenitorii Vilei “Florica” în ceea ce privește exercitarea dreptului de preempțiune al ministerului cu privire la acest monument, suma negociată fiind de 1.820.000 de euro, afirmând că o parte din bani ar urma să fie donată de către proprietarii imobilului de patrimoniu pentru o bursă destinată tinerilor.

El a adăugat că actualii proprietari au ales să doneze o parte din suma obținută în urma achiziției pentru o bursă, iar o altă parte pentru repararea acoperișului vilei.

“Când noi le-am făcut propunerea să dăm un semnal că nu ne gândim doar la bani și să se gândească să doneze o parte din prețul lucrării (…) au fost de acord și după ce vor termina tranzacția vor dona Ministerului Culturii 45.000 de euro: 20.000 — pentru reparații de urgență la acoperișul vilei și 25.000 — pentru burse pe care le dăm împreună, Ministerul Culturii și moștenitorii, către tineri talentați, din zona culturală, cu resurse financiare limitate”, a detaliat Romașcanu.

Camera Deputaților a adoptat, în urmă cu o săptămână, cu 250 voturi pentru, proiectul de lege privind achiziționarea Ansamblului conacului Brătianu — Florica de către Ministerul Culturii cu fonduri de stat.

Proiectul de lege a fost inițiat de mai mulți parlamentari PSD.

Ansamblul conacului Brătianu — Florica (Vila “Florica”) este situat în localitatea Ștefănești, Județul Argeș. Acesta cuprinde suprafața construită desfășurată de 2.324 mp și teren intravilan (parc dendrologic) în suprafață de 29.780 mp.

Centrul de cultură “Brătianu”, înființat prin ordin al ministrului Culturii, își va continua activitatea în imobilul Vila “Florica”, fiind în autoritatea Consiliului Județean. Se autorizează Ministerul Culturii să realizeze procedura de achiziție, fondurile necesare asigurându-se din bugetul de stat, prevede proiectul.

“Domeniul familiei Brătianu din Ștefănești, Argeș, datează de la jumătatea secolului al XIX-lea”
, au menționat inițiatorii, arătând că Vila Florica este în prezent monument istoric clasa A. Camera Deputaților este for decizional.

e-Cultura.info / Autor: Oana Ghiță.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.