fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Actorii Teatrului Sică Alexandrescu refuză să mai intre la spectacole VIDEO

Teatru Sică Alexandrescu

Teatru Sică Alexandrescu

Actorii Teatrului Sică Alexandrescu anunţă că nu vor mai intra la spectacole, nemulţumiţi de modul în care s-a desfăşurat interviul pentru postul de manager al instituţiei.

Postul ar urma să fie ocupat de Dan Marius Zarafescu, actualmente director adjunct al Teatrului Notara din Bucureşti.

Actorii susţin că interviul nu a fost unul corect, iar acum Dan Marius Zarafescu este considerat candidatul perfect după ce la concursul din luna mai a fost respins.

Fostul manager al teatrului, regizorul Claudiu Goga şi-a demisia în luna noiembrie a anului trecut. De atunci au mai fost organizate două concursuri, dar niciun candidat nu a promovat.

Aceştia au protestat în faţa teatrului timp de o oră şi au împărţit pliante trecătorilor.


Sursa. Imagini amator


„În urma probei de interviu, din cadrul concursului pentru ocuparea funcţiei de manager al Teatrului “Sică Alexandrescu”, desfăşurat în 29.09.2016, la care personalul artistic al teatrului a asistat, 13 artişti dintre aceştia, de la decana de vârstă, actriţa multipremiată la Gala UNITER, Virginia Itta Marcu, la cel mai tânăr membru al trupei, actriţa Ada Galeş, cea care a obţinut anul acesta Premiul UNITER pentru debut, au decis să nu mai urce pe scenă în semn de protest.

Proba de interviu a fost una în care lipsa de imparţialitate a unei părţi dintre membrii comisiei, respectiv: Beatrice Rancea, Emil Boroghină şi Mircea M. Ionescu, a fost flagrantă. Aceste persoane au încălcat normele de procedură ale concursului, prin faptul că nu au pus întrebări candidatului, ci doar au încercat să convingă pe cei prezenţi că Dan Marius Zarafescu trebuie validat.

Mai mult, atunci când un alt membru al comisiei a încercat să pună întrebări candidatului, au reacţionat punându-i pumnul în gură. Având în vedere cele de mai sus, aceşti artişti, fără de care niciunul dintre spectacolele Teatrului „Sică Alexandrescu” nu se pot juca, au decis să suspende, în semn de protest, toate reprezentaţiile până nu se va desfăşura un concurs transparent, cu o comisie imparţială“, se arată într-un comunicat de presă al actorilor de la Teatrul Sică Alexandescu.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest