fbpx

                                                                             pictogramae

Actorul George Ivaşcu a fost numit ministru al Culturii – VIDEO

Actorul George Ivaşcu

Actorul George Ivaşcu

Actorul George Ivaşcu a fost numit pentru funcţia de ministru al Culturii și Identității Naționale, este actor, regizor, dar şi manager şi fondator al Teatrului Metropolis din Bucureşti, fiind un susţinător şi promotor al tinerei generaţii de creatori.

Printre priorităţi se numără evaluarea, revizuirea, completarea şi modificarea, acolo unde este cazul, a întregului cadru legislativ în conformitate cu legislaţia europeană în domenii precum: Codul patrimoniului; artele spectacolului; parteneriatul public – privat; îmbunătăţirea rolului Administraţiei Fondului Cultural Naţional, Legea meşteşugarilor, dedicată prezervării meseriilor tradiţionale din România; fundamentarea unei strategii naţionale pentru cultură şi patrimoniu, crearea unui cadru de dialog; punerea imediat în aplicare a tuturor proiectelor dedicate Centenarului.“Cultura României nu începe cu fiecare ministru al Culturii. Miniştrii trec, cultura rămâne. Ministrul doar o administrează”, a spus Ivaşcu.

George Ivaşcu a amintit implicarea Ministerului Culturii în alte proiecte majore precum: participarea României ca invitat de onoare la Târgul Internaţional de Carte de Leipzig, Sezonul Cultural România – Franţa, Europalia, Festivalul Internaţional “George Enescu”, Timişoara – Capitală Culturală Europeană 2021, continuarea programului Limes.

***

Născut pe 15 februarie 1968, în Bucureşti, George Ivaşcu a absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1993, la clasa lui Gelu Colceag, şi a jucat apoi pe scenele celor mai importante teatre din Capitală şi din ţară.

În 1993, a fost angajat la Teatrul de Comedie, apoi, în 1996, la Teatrul Naţional “I. L. Caragiale” Bucureşti (TNB).

CITEȘTE ȘI  Apel de proiecte editoriale, cu buget de 1 milion de lei la AFCN

Este conf. univ. dr. la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “Ion Luca Caragiale” din Bucureşti.

Ivaşcu s-a impus ca actor şi regizor, iar, în ultimii zece ani, ca manager cultural, fiind din 2007 fondatorul şi managerul Teatrului Metropolis din Bucureşti. În calitatea sa de manager cultural s-a impus ca promotor şi susţinător al tinerei generaţii de creatori, în egală măsură fiind preocupat de păstrarea memoriei artiştilor consacraţi de teatru şi film din România, iniţiind proiectul Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului din Bucureşti.

Este, de asemenea, iniţiatorul cotidianului online de cultură Ziarul Metropolis.

A jucat în filme precum “Ultimul zburător” (2014), “Bunraku” (2010), “Nunta mută” (2008), “Cuscrele” (2006), “Modigliani” (2004), “Amen” (2002), “Faimosul paparazzo” (1999), “Terente regele bălţilor” (1995), “Pepe şi Fifi” (1994), “Asfalt tango” (1993), “Undeva în Est” (1991), “Liceenii” (1986).

În 2004, a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria D – “Arta Spectacolului”, “în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului”. De asemenea, a primit, printre altele, în 2001, premiul criticii la gala Uniunii Teatrale din România, marele premiu la Gala tânărului actor – HOP (1993) şi premiul Jules Cazaban la Festivalul Comediei.

George Ivaşcu este căsătorit cu Alice Barb, regizoare de teatru şi operă, actriţă şi manager cultural.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer