fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Actorul Ion Caramitru: Este un gest care mă emoționează și mă bucură

Actorul Ion Caramitru

Actorul Ion Caramitru

Directorul Teatrului Național din București (TNB), actorul Ion Caramitru a împlinit 75 de ani, afirmă că decorația primită din partea președintelui Klaus Iohannis reprezintă “o recunoaștere a unei vieți întregi”, un gest care îl emoționează și îl bucură.

“Nu știu dacă este vorba de un cadou sau de o recunoaștere a unei vieți întregi, pentru că eu sunt la apogeul vieții. Bănuiesc că atunci când se face așa ceva, cum și noi facem în mic la UNITER când dăm premiile pentru întreaga activitate, luăm în calcul ce a făcut omul o viață întreagă. Bănuiesc că de aici pleacă și motivația pe care am citit-o, de asta este vorba. Sigur că este un gest care mă emoționează și mă bucură și nu poate fi altceva decât o bucurie care îți întregește viața și pentru mine lucrul acesta este flatant”, a declarat Ion Caramitru.

El a spus că își sărbătorește ziua de naștere pregătindu-se pentru turneul pe care Naționalul bucureștean îl va face în weekend la Chișinău.

“Îmi sărbătoresc ziua cu pregătirile pentru plecarea de mâine la Chișinău cu Teatrul Național în schimbul nostru anual cu titlul ‘Teatrul românesc la București și Chișinău’. În fiecare an, teatrul din Chișinău vine la noi și noi mergem la ei. Și acum este rândul nostru să mergem la ei și sâmbătă și duminică avem două spectacole acolo”, a precizat Caramitru.

Artistul a mai spus că pentru perioada următoare are în plan să monteze la Teatrul de Operă din Constanța opera “Faust”, precum și să pregătească un muzical, o colaborare a Teatrului Național cu Opereta din București.

El a ținut să-i invite pe bucureșteni și la expoziția “Toma și ai lui” a artistei Geta Caragiu, deschisă în foaierul Sălii Mici a TNB, dar și la reprezentația din 27 martie a spectacolului “Angajare de clovn”, după un text de Matei Vișniec, ale cărui încasări vor fi donate artiștilor în vârstă cu probleme de sănătate, în cadrul campaniei “Artiștii pentru artiști”.

e-Cultura.info / Autor: Petronius Craiu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest