fbpx

Actorul Ion Caramitru, președinte al Academii Europene a Balcanilor

Actorul Ion Caramitru

Actorul Ion Caramitru

Directorul Teatrului Național București, Ion Caramitru, a fost ales președinte al recent înființatei Academii Europene a Balcanilor.

Potrivit unui comunicat al TNB, între 20 și 23 februarie a avut loc la Skopje, în Macedonia, Simpozionul internațional “Hamlet and Europe — To be or not to be” și, totodată, reuniunea de constituire a Academiei Europene a Balcanilor, al cărei președinte a fost ales Ion Caramitru, prin propunerea unanimă a membrilor fondatori ai acestui nou înființat for academic.

Inițiatorul ambelor evenimente este cunoscutul dramaturg, romancier și scenarist macedonean Jordan Plevnes, fondator și rector al Universității de Arte Audiovizuale din Skopje.

“Academia Europeană de Științe, Arte și Litere împreună cu Academia Europeană a Balcanilor susțin proiectul unei noi construcții europene bazate pe valori umaniste și culturale comune”, se arată în mesajul central al documentului, prezentat în comunicatul de presă al TNB.

CITEȘTE ȘI:  Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu va fi organizat online.

În calitatea sa de Doctor Honoris Causa al acestei Universități, Ion Caramitru a susținut, în deschiderea simpozionului, comunicarea cu titlul “Hamlet și teatrul lumii în viața mea”.

Membrii fondatori ai noii Academii Europene a Balcanilor, reuniți într-o primă ședință prezidată de Ion Caramitru, au adoptat, cu acest prilej, în data de 21 februarie, un document-manifest al acestui for, intitulat “Declarația de la Skopje”, document semnat de o serie de personalități marcante ale lumii culturale contemporane din zece țări, printre care dramaturgul bulgar Hristo Boytchev, romancierul Alek Popov și regizoarea de film Jasmila Zbanic.

e-Cultura.info / Autor: Oana Ghiță


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Știri Externe   Știință   Interviu   Documentar   Festival   Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.