fbpx

                                                                             pictogramae

Actorul Ion Caramitru, președinte al Academii Europene a Balcanilor

Actorul Ion Caramitru

Actorul Ion Caramitru

Directorul Teatrului Național București, Ion Caramitru, a fost ales președinte al recent înființatei Academii Europene a Balcanilor.

Potrivit unui comunicat al TNB, între 20 și 23 februarie a avut loc la Skopje, în Macedonia, Simpozionul internațional “Hamlet and Europe — To be or not to be” și, totodată, reuniunea de constituire a Academiei Europene a Balcanilor, al cărei președinte a fost ales Ion Caramitru, prin propunerea unanimă a membrilor fondatori ai acestui nou înființat for academic.

Inițiatorul ambelor evenimente este cunoscutul dramaturg, romancier și scenarist macedonean Jordan Plevnes, fondator și rector al Universității de Arte Audiovizuale din Skopje.

“Academia Europeană de Științe, Arte și Litere împreună cu Academia Europeană a Balcanilor susțin proiectul unei noi construcții europene bazate pe valori umaniste și culturale comune”, se arată în mesajul central al documentului, prezentat în comunicatul de presă al TNB.

În calitatea sa de Doctor Honoris Causa al acestei Universități, Ion Caramitru a susținut, în deschiderea simpozionului, comunicarea cu titlul “Hamlet și teatrul lumii în viața mea”.

Membrii fondatori ai noii Academii Europene a Balcanilor, reuniți într-o primă ședință prezidată de Ion Caramitru, au adoptat, cu acest prilej, în data de 21 februarie, un document-manifest al acestui for, intitulat “Declarația de la Skopje”, document semnat de o serie de personalități marcante ale lumii culturale contemporane din zece țări, printre care dramaturgul bulgar Hristo Boytchev, romancierul Alek Popov și regizoarea de film Jasmila Zbanic.

e-Cultura.info / Autor: Oana Ghiță


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest
                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer