fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Actorul Vlad Ivanov, cetăţean de onoare al municipiului Botoşani

Actorul Vlad Ivanov

Actorul Vlad Ivanov

Actorul Vlad Ivanov a primit, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Botoşani. La ceremonie au participat primarul Cătălin Flutur, consilierii locali, dar şi criticul de film Irina Margareta Nistor.

Distincţia i-a fost conferită lui Vlad Ivanov “pentru promovarea municipiului Botoşani pe plan naţional şi internaţional”.

“Aţi reuşit să îmi oferiţi o zi absolut minunată. Sunt copleşit de emoţii şi de respectul şi de recunoştinţa pe care mi le arătaţi. Vă mulţumesc că sunteţi prezenţi aici. Sunt mândru că sunt botoşănean şi asta simt în fiecare clipă – şi atunci când sunt plecat din ţară, şi atunci când sunt la Bucureşti, şi atunci când mă întorc acasă reiau traseul copilăriei şi adolescenţei mele petrecute aici. (…) Acest titlu înseamnă foarte mult, înseamnă o mare onoare şi sper din suflet să pot să îl duc cu mândrie şi respect mai departe”, a declarat actorul.

Criticul de film Irina Margareta Nistor a vorbit despre personalitatea lui Vlad Ivanov, pe care îl consideră unul dintre cei mai valoroşi actori români.

“Eu, înainte să fiu critic de film, sunt cinefil şi iubesc pur şi simplu filmul şi Vlad este printre foarte puţinii actori pe care mi-am dorit să îi şi cunosc, pentru că în general vreau doar să îi cunosc pe ecran pentru ca să nu am surprize cine ştie cum sunt în realitate”, a spus ea.

Vlad Ivanov s-a născut în 1969, la Botoşani, într-o familie de lipoveni. A absolvit Academia de Teatru şi Film din Bucureşti. A jucat roluri principale în producţii premiate la cele mai mari festivaluri din lume, printre care: “4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, deţinător al unui Palme d’Or, “Poliţist, adjectiv”, “Concertul” sau “Principii de viaţă”.

A obţinut Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar acordat de Asociaţia criticilor de film din Los Angeles pentru “4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, Premiul UNITER pentru Cel mai bun actor în rol secundar pentru “Un duel” şi Premiul UNITER pentru Cel mai bun actor în rol principal pentru “Omul cel bun din Seciuan”, Premiul Gopo pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar pentru filmul “Poliţist, adjectiv”.

e-Cultura.info / Autor: Cristian Lupaşcu.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest