fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Actorul Vladimir Jurăscu, premiul UNITER pentru întreaga carieră

Actorul Vladimir Jurăscu

Actorul Vladimir Jurăscu

Actorul Teatrului Național Timișoara (TNTm), Vladimir Jurăscu, a primit Premiul UNITER pentru întreaga activitate, după ce senatul UNITER a recunoscut importanța pentru teatrul românesc a uneia dintre cele mai longevive și de succes cariere artistice din țară.

Vladimir Jurăscu este, prin rolurile sale, un nume indisolubil legat de istoria Teatrului Național Timișoara, un reper în viața culturală a orașului și nu numai, instituție căreia i-a slujit cu tot sufletul timp de cinci decenii, lăsându-și amprenta prin rolurile sale și pe alte importante scene naționale ale României.

Târgul Internațional de Carte și Muzică Brașov 2015

PUBLICITATE

Dintre cele peste 350 de roluri interpretate de Vladimir Jurăscu în longeviva sa carieră amintim doar câteva: Regele Lear, Sile în ‘Mobilă și durere’ de Teodor Mazilu, Despot în ‘Despot Vodă’ după Vasile Alecsandri, Hallmar în ‘Rața sălbatică’ de Ibsen, celebrul Bască din ‘Studiu osteologic…’ de D.R. Popescu, Marchizul în ‘Velasquez’ de A.B. Vallejo, Verșinin, dar și, mulți ani mai târziu, Ferapont în ‘Trei surori’ de Cehov, Shylock în ‘Neguțătorul din Veneția’, Agamiță Dandanache în ‘O scrisoare pierdută’ de I.L. Caragiale sau Robert din ‘O viață în teatru’, spectacol creat, de altfel, în onoarea sa.

Premiile pentru întreaga activitate și premiile de excelență acordate de senatul UNITER le vor fi înmânate artiștilor pe data de 25 mai, în cadrul celei de-a XXIII-a ediții a Galei Premiilor UNITER.

e-Cultura.info/Autor: Otilia Halunga

 

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest