Actrița Cristina Stamate a decedat

Actrița Cristina Stamate

“Actrița Cristina Stamate”

Actrița Cristina Stamate a murit luni dimineață, pe un pat de spital de la Floreasca, la vârsta de 71 de ani. Cristina Stamate s-a născut pe 8 februarie 1946.

Actrița Cristina Stamate a fost internată de urgență joi la Spitalul Floreasca.


SURSA. Antena 1


„Este venită la noi, pentru că i s-a făcut rău. Este în investigații. Are o patologie preexistentă importantă și, după ce o investigăm, stabilim dacă rămâne internată sau nu”, a spus atunci Bogdan Oprița, purtător de cuvânt al spitalului.

Supranumită “Sufletul teatrului de estradă din Bucureşti”, Cristina Stamate şi-a dorit mai întâi să devină avocat. Chiar s-a pregătit pentru Facultatea de Drept, însă a devenit studentă la Teatru

Cariera artistei s-a întins pe o jumătate de secol. Publicul i-a admirat zâmbetul inconfundabil în sute de roluri. Primele, pe scena Teatrului Dramatic din Arad. Consacrarea a venit însă la Teatrul de Revistă Constantin Tănase, în paralel cu apariţiile la emisiuni de televiziune. Cristina Stamate nu a lipsit nici de pe mare ecran – a făcut parte din distribuţia filmelor “Grăbeşte-te încet” şi “Secretul lui Bachus”.

S-a căsătorit la doar 20 de ani cu actorul Dan Ivănescu. A divorţat, discret, 11 ani mai târziu. “Merită să iubim oamenii şi atunci când ei nu ne iubesc”, spunea Cristina Stamate, al cărei motto personal era “Mie îmi pasă!”.

În 2007, a publicat un volum culinar, apoi altul de eseuri. A înfiinţat şi un club de teatru, unde şi-a reluat o pasiune mai veche – să predea copiilor. În 2015, Cristina Stamate a trecut cu bine de o operaţie pe cord deschis.

„Am învăţat că ne naştem, trăim şi murim singuri. Pentru asta m-am educat să nu jelesc niciodată dacă sunt singură, să nu mă apese singurătatea. Am învăţat că nu trebuie să disper în nicio secundă a vieţii mele, să nu cred că drumurile se închid pentru totdeauna.”Cristina Stamate.

Colectivul Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” deplânge moartea Cristinei Stamate, încă o tragedie care a lovit teatrul de revistă imediat după ce Stela Popescu a încetat din viață.

“Îmi pare foarte rău. Vine rană după rană. Sunt cuvinte elegante, dar pierderea rămâne pierdere și regretul nostru rămâne regret. Dumnezeu s-o ierte pe colega mea Cristina Stamate. Șocul e mai puțin dureros, pentru că, cel puțin noi, apropiații Cristinei, știam că e bolnavă de multă vreme. În ultimul an, Cristina a stat mai mult prin spitale, având multiple afecțiuni: în primul rând, inima și apoi ramificații ale diabetului șamd”, a declarat, Corina Chiriac.

Actorul Alexandru Arșinel, directorul Teatrului “Constantin Tănase”, a declarat, că sicriul cu trupul neînsuflețit al actriței Cristina Stamate va fi depus în foaierul teatrului marți, urmând ca înmormântarea sa aibă loc miercuri la ora 12 la Cimitirul Bellu pe Aleea Actorilor.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                            
                                                                                                                                                                                         Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                             
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer