Alba Iulia a intrat în programul „Orașe europene”, iniţiat de Ministerul Culturii

Alba Iulia a intrat în programul „Orașe europene

Alba Iulia a intrat în programul „Orașe europene”

Municipiul Alba Iulia a fost inclus în programul Orașe europene, iniţiat de Ministerul Culturii (MC) și dedicat orașelor care au candidat în competiția pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 în România. Protocolul privind participarea municipiului Alba Iulia la programul „Orașe europene“ a fost semnat de Ministrul Culturii, Corina Șuteu, și primarul Mircea Hava.

Cele două instituții, Primăria și Ministerul Culturii, au convenit să colaboreze printr-un parteneriat activ pentru protejarea și valorificarea patrimoniului cultural al Municipiului Alba Iulia, pentru inițierea programului Orașe europene, pentru o mai bună interacţiune între activităţile instituționale și culturale ale Municipiului Alba Iulia şi cele ale Ministerului Culturii.

”Este al doilea protocol de colaborare între Ministerul Culturii și unul dintre orașele candidate la Capitala Culturală Europeană, după cel semnat cu municipiul Arad. Mă bucur foarte mult să fiu la Alba Iulia pentru că realitatea este că forma inițială a protocolului a fost sugerată de către administrația acestui oraș. Indiferent de miniștrii care se vor succeda, ar fi de dorit ca Ministerul Culturii să continue programul Orașe europene și colaborarea mai strânsă cu administrațiile locale”, a declarat Corina Șuteu în cadrul unei conferințe de presă la Alba Iulia.

Parteneriatul în cadrul programului Orașe europene pentru municipiul Alba Iulia se articulează în jurul a patru direcții convenite de părți. Inițierea unor programe de formare dedicate atât managerilor, cât și programatorilor culturali; Elaborarea unei publicații dedicate orașelor candidate pentru a contura profilul și identitatea lor;
Transferarea cinematografelor din Alba Iulia din administrarea Regiei Autonome de Distribuție și Exploatare a Filmelor RomâniaFilm în proprietatea Municipiului Alba Iulia și utilizarea acestora de către Primărie în interes comunitar (prin investiții proprii și/sau atrase din partea unor programe de finanațare nerambursabilă);

Acordarea patronajului Ministerului Culturii pentru un proiect de dimensiune europeană care a făcut parte din programul de candidatură. Atingerea unui nou record mondial recunoscut de Cartea Recordurilor reprezintă unul din proiectele de dimensiune europeană privind cea mai mare horă din lume, unde se așteaptă ca peste 15.000 de persoane să sărbătorească în 2018 Centenarul Marii Uniri la Alba Iulia.

Durata prezentului protocol de cooperare este de 5 ani începând de la data semnării lui, cu posibilitate de prelungire prin acordul părților.

Programul Orașe europene a fost lansat în luna aprilie 2016 de Ministerul Culturii. Alături de Alba Iulia, în program au mai fost incluse orașele Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Sfântu Gheorghe, Suceava şi Târgu Mureş. Oraşe europene reprezintă un program de susţinere adaptat nevoilor de dezvoltare culturală ale fiecărui oraş.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.