Albumul muzical “Eternamente” al Angelei Gheorghiu disponibil în România

“Eternamente” cel mai nou disc al Angelei Gheorghiu disponibil în România

Cel mai nou disc al Angelei Gheorghiu,”Eternamente” ce abordează repertoriul verist, este disponibil și în România, informează un comunicat al reprezentanților sopranei.

Repertoriul abordat include, pe lângă arii celebre, emblematice pentru cariera internațională a Angelei Gheorghiu, cum e cazul rugăciunii din Tosca, de Puccini— “Vissi d’Arte”, dar și arii și duete mai puțin reprezentate. Pe disc se regăsesc extrase din “La Boheme” și “Zingari”, de Ruggero Leoncavallo, dar și alte rarități, precum aria Stephanei din “Siberia” lui Umberto Giordano.

“Pentru mine, verismo sună foarte mult ca o simfonie cu un vocalist, muzica este foarte dramatică, orchestra și artistul sunt, deopotrivă, implicați într-un duet emoționant, vorbim aici despre un dialog veritabil, nu despre un simplu acompaniament”, spune Angela Gheorghiu, citată în comunicat.

Ea povestește despre cum și-a găsit stilul de interpretare pentru acest gen de muzică. “Mi-a fost limpede că singurul mod în care îmi pot găsi calea, în afara timbrului vocal distinctiv, este interpretarea. Emoția aceea specială și autentică este cea care mă ajută să-mi asum o partitură, să o fac una cu trupul și sufletul meu”, mărturisește soprana română.

Din lucrările aceluiași Umberto Giordano, selecția veristă include duetul din “Andrea Chenier”, despre care Angela Gheorghiu mărturisește că este duetul său preferat din întreaga istorie a operei. Într-o interpretare cu totul inedită, de soprană, pe disc figurează și aria de tenor din “La Rondine”, un adevărat tur de forță și virtuozitate tehnică și emoțională, precizează comunicatul.

Înregistrarea, produsă și distribuită de casa de discuri Warner Classics, este disponibilă pe CD, vinil, dar și pe principalele platforme digitale globale, de la iTunes la deezer. Discul este disponibil în România în rețelele de magazine specializate.

CITEȘTE ȘI  A încetat din viață interpretul de muzica usoara Ilie Mocolov

Soprana Angela Gheorghiu considerată un superstar al operei internaționale s-a născut la Adjud și a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, sub îndrumarea profesoarei Mia Barbu. Și-a făcut debutul internațional în 1992, la Royal Opera House Covent Garden, în “La Boheme”, debutând în același an la Metropolitan Opera din New York și la Opera de Stat din Viena.

De atunci, Angela Gheorghiu a cântat pe toate marile scene din lume. Pentru cariera sa, a primit mai multe distincții, printre care La Medaille Vermeille de la Ville de Paris și titlurile de Ofițer al Ordinului Artelor și Literelor și Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor, acordate de Guvernul francez.

Angela Gheorghiu este Doctor Honoris Causa al Universității de Arte din Iași, al Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca și al Universității din București. În 2010, a fost decorată cu Ordinul “Steaua României” în grad de Comandor — cea mai înaltă decorație acordată de către Președinția României, iar doi ani mai târziu a primit Medalia “Nihil Sine Deo” din partea Regelui Mihai I al României, pentru promovarea valorilor culturii românești în străinătate.

În 2015, Angela Gheorghiu a primit European Cultural Award pentru Muzică, la Dresda, cu ocazia celebrării a 25 de ani de la unificarea Germaniei.

e-Cultura.info / Autor: Oana Ghiță.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                            
                                                                                                                                                                                         Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                             
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer