Alegeri pentru funcţia de preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România

Alegeri pentru funcţia de preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România

Uniunea Scriitorilor din România

Uniunea Scriitorilor din România

Criticul literar Nicolae Manolescu, scriitorii Dan Lungu, Ştefan Mitroi şi Simona Vasilache şi eseistul Narcis Zarnescu se numără printre candidaţii la funcţia de preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România (USR), în condiţiile în care mandatul actualului şef al instituţiei expiră anul acesta.

Termenul de depunere a candidaturilor, care trebuie însoţite de proiectul de conducere, a fost 9 martie. Criticul literar Nicolae Manolescu, se află la al treilea mandat.

Persoanele ale căror candidaturi au fost validate pot participa, pentru a-şi susţine candidatura, la toate Adunările Generale ale Filialelor USR, care vor avea loc în perioada 11 – 29 aprilie.

Membrii filialelor prezenţi la data, ora şi locul desfăşurării Adunărilor Generale ale filialelor votează într-o urnă preşedintele filialei, comitetul de conducere al filialei şi, unde e cazul, reprezentanţii în Consiliul USR, iar într-o altă urnă votează preşedintele USR.

Urna cu voturile exprimate pentru preşedintele USR se sigilează înainte de data începerii alegerilor de către comisia de monitorizare a alegerilor, care o va păstra, într-un spaţiu securizat pe durata alegerilor, până la data numărării voturilor.

CITEȘTE ȘI  Andrei Pleşu, doctor honoris causa al Universităţii Ovidius

Rezultatele alegerilor se vor consemna într-un proces-verbal întocmit de comisia de monitorizare a alegerilor, la data de 5 mai, în cadrul Consiliului USR.

Statutul Uniunii Scriitorilor din România a fost modificat pe 12 martie 2013 şi i-a permis lui Nicolae Manolescu, care se afla atunci la al doilea mandat la conducerea USR, să candideze pentru un al treilea mandat în funcţia de preşedinte al uniunii.

Nicolae Manolescu a fost ales iniţial în funcţia de preşedinte al USR în anul 2005 şi a fost reales în această funcţie în 2009 şi 2013.

Mandatul de preşedinte al USR are o durată de cinci ani.

Societatea Scriitorilor Români (SSR) a fost creată în anul 1909 şi a funcţionat sub această denumire până în martie 1949. USR a apărut în 1949, prin fuziunea între SSR şi Societatea Autorilor Dramatici. În prezent, USR are 2.600 de membri, care activează în 19 filiale organizate în România şi în Filiala Chişinău din Republica Moldova.

e-Cultura.info


Share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus