Alexandru Tomescu încheie Turneul Stradivarius 2017- Anotimpurile la Paris

Violonistul Alexandru Tomescu

Violonistul Alexandru Tomescu

Violonistul Alexandru Tomescu îşi încheie, joi, pentru al treilea an consecutiv, binecunoscutul turneu Stradivarius cu un concert extraordinar, organizat de Institutul Cultural Român de la Paris la Sala bizantină a Palatului Behague, Reşedinţa Ambasadorului României în Franţa.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri pentru a zecea ediţie a turneului, marele violonist român îi are ca invitaţi pe pianista Sânziana Mircea şi bandoneonistul argentinian Omar Massa.

Concertul Stradivarius la Paris are în repertoriu cele patru Anotimpuri de Astor Piazzolla şi compoziţii semnate de Manuel da Falla, Enrique Granados, Pablo de Sarasate, Isaac Albeniz, Isaac Albeniz.

După 15 concerte susţinute în 14 oraşe din România şi care au atras zeci de mii de iubitori ai muzicii, concertul de la Paris se anunţă că unul de excepţie, cererea de participare din partea publicului francez depăşind cu mult capacitatea prestigioasei Săli bizantine, precizează sursa citată.

Turneul Internaţional Stradivarius 2017-Anotimpurile continuă să fie dedicat proiectului de restaurare a Casei George Enescu-Mihăileni Botoşani şi crearea de cursuri de pregătire muzicală pentru tinerii din zonă şi din toată ţara, Master Class de vioară, toate într-o serie de evenimente dedicate marelui muzician George Enescu.

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.