fbpx

Alexandru Tomescu și dirijorul Cristian Măcelaru la Sala Radio

Cristian Măcelaru, dirijor asociat al Filarmonicii din Philadelphia, și violonistul Alexandru Tomescu, solist al Orchestrelor și Corurilor Radio și cel care deține din 2007 dreptul de a cânta pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, vor fi protagoniștii unui concert susținut vineri la Sala Radio.

Orchestrele și Corurile Radio România, evenimentul este susținut de Orchestra Națională Radio. Programul reunește Uvertura operei Freischutz de Carl Maria von Weber, Concertul în la minor pentru vioară și orchestră de Antonín Dvorak și Simfonia a IV-a în mi minor de Johannes Brahms.Informează un comunicat de presă citat de Agerpres.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în magazinele Germanos și la Casa de bilete a Sălii Radio.

Alexandru Tomescu a evoluat de nenumărate ori atât alături de Orchestra de Cameră Radio, cât și alături de Orchestra Națională Radio, pe scena Sălii Radio, dar și peste hotare, în turnee în Europa și Asia.

Violonistul a concertat în săli celebre ale principalelor metropole ale muzicii: Carnegie Hall (New York), Walt Disney Concert Hall (Los Angeles), Théâtre des Champs Elysées (Paris), Concertgebouw (Amsterdam) etc.

În vârstă de doar 33 ani, Cristian Măcelaru și-a început cariera alături de Philadelphia Orchestra iar în stagiunea 2010-2011 a fost numit dirijor asistent al aceleiași orchestre, fiind apoi distins cu Sir Georg Solti Emerging Conductor Award.

Având și formație de violonist, Cristian Măcelaru a fost concertmaistru al Orchestrei Simfonice din Miami, debutând la Carnegie Hall cu aceeași orchestră și a fost invitat, în februarie 2012, să dirijeze Orchestra Simfonică din Chicago pentru a-l înlocui pe Pierre Boulez.

Dirijor asociat al Filarmonicii din Philadelphia, Cristian Măcelaru colaborează în mod curent cu Orchestra Metropolitain din Montreal, cu orchestrele simfonice din Washington, Seattle, Toronto, Baltimore.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Știri Externe   Știință   Interviu   Documentar   Festival   Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.