fbpx

                                                                             pictogramae

Alexandru Tomescu și dirijorul Cristian Măcelaru la Sala Radio

Cristian Măcelaru, dirijor asociat al Filarmonicii din Philadelphia, și violonistul Alexandru Tomescu, solist al Orchestrelor și Corurilor Radio și cel care deține din 2007 dreptul de a cânta pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, vor fi protagoniștii unui concert susținut vineri la Sala Radio.

Orchestrele și Corurile Radio România, evenimentul este susținut de Orchestra Națională Radio. Programul reunește Uvertura operei Freischutz de Carl Maria von Weber, Concertul în la minor pentru vioară și orchestră de Antonín Dvorak și Simfonia a IV-a în mi minor de Johannes Brahms.Informează un comunicat de presă citat de Agerpres.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în magazinele Germanos și la Casa de bilete a Sălii Radio.

Alexandru Tomescu a evoluat de nenumărate ori atât alături de Orchestra de Cameră Radio, cât și alături de Orchestra Națională Radio, pe scena Sălii Radio, dar și peste hotare, în turnee în Europa și Asia.

Violonistul a concertat în săli celebre ale principalelor metropole ale muzicii: Carnegie Hall (New York), Walt Disney Concert Hall (Los Angeles), Théâtre des Champs Elysées (Paris), Concertgebouw (Amsterdam) etc.

În vârstă de doar 33 ani, Cristian Măcelaru și-a început cariera alături de Philadelphia Orchestra iar în stagiunea 2010-2011 a fost numit dirijor asistent al aceleiași orchestre, fiind apoi distins cu Sir Georg Solti Emerging Conductor Award.

Având și formație de violonist, Cristian Măcelaru a fost concertmaistru al Orchestrei Simfonice din Miami, debutând la Carnegie Hall cu aceeași orchestră și a fost invitat, în februarie 2012, să dirijeze Orchestra Simfonică din Chicago pentru a-l înlocui pe Pierre Boulez.

Dirijor asociat al Filarmonicii din Philadelphia, Cristian Măcelaru colaborează în mod curent cu Orchestra Metropolitain din Montreal, cu orchestrele simfonice din Washington, Seattle, Toronto, Baltimore.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest
                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer