fbpx

“Amintiri din Copilărie”, deschide Festivalul “100, 1.000, 1.00.000 de povești”

Festivalul 100, 1.000, 1.00.000 de povești

Festivalul 100, 1.000, 1.00.000 de povești

Spectacolul “Amintiri din Copilărie”, unul dintre cele mai așteptate spectacole din stagiunea curentă a Teatrului “Ion Creangă”, va fi prezentat în premieră sâmbătă la Palatul Național al Copiilor, în deschiderea Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii “100, 1.000, 1.00.000 de povești”.

Inspirat de universalitatea “Amintirilor”, regizorul Peter Kerek a creat, secondat de Iuliana Vîlsan, scenograf, și Larisa Barbu, coregraf, un spectacol modern, dinamic și amuzant, în care diversitatea trupei Teatrului “Ion Creangă” devine o oglindă a povestitorului-personaj. Poznele și aventurile de pe malul Ozanei prind astfel viață într-o formă neconvențională ce împrumută din estetica benzilor desenate și a animațiilor pentru copii, bazându-se pe gest, mimică, fizicalitate, dans și melodie.

“Spectacolul nostru e puțin altfel decât alte spectacole, pentru că noi nu spunem doar o singură poveste, precum Harap Alb sau Albă ca Zăpada, ci mai multe povești. Și, atenție, nu numai că spunem mai multe povești, dar poveștile noastre chiar s-au întâmplat. Cineva pe nume Ion Creangă le-a trăit cu cel puțin o sută de ani în urmă. El le-a scris nu când era copil, ci când era un om mare, atât de mare încât se simțea deja bătrân. Nu îi plăcea bătrânețea, i se părea că e foarte plictisitoare și își dorea din tot sufletul să mai fie o dată copil. Pentru că, așa reținuse el, în copilărie nu te plictisești niciodată”, spune regizorul.

În distribuția spectacolului pot fi întâlniți Richard Bovnoczki, Cezar Vlad Popescu, Ioana Ginghină, Marius Nănău, Alexandrina Halic, Eduard Petru Jighirgiu, Anca Zamfirescu, Ion Arcudeanu, Mihai Verbițchi, Marina Secașiu, Veronica Stoian, Ani Crețu, Vera Linguraru, Ilinca Atanasiu, Iuliana Costiniu, Liliana Donici, Cerasela Popescu, Magda Condurache, Grațiela Duban, Oana Tofan, Cristi Crețu, Ionuț Ciocia.

e-Cultura.info

Vizitaţi facebook.com/cultura.info

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Audiobook   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Cuvinte ale ierarhilor   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală                                                                               Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.