“Amintiri din Copilărie”, deschide Festivalul “100, 1.000, 1.00.000 de povești”

Festivalul 100, 1.000, 1.00.000 de povești

Festivalul 100, 1.000, 1.00.000 de povești

Spectacolul “Amintiri din Copilărie”, unul dintre cele mai așteptate spectacole din stagiunea curentă a Teatrului “Ion Creangă”, va fi prezentat în premieră sâmbătă la Palatul Național al Copiilor, în deschiderea Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii “100, 1.000, 1.00.000 de povești”.

Inspirat de universalitatea “Amintirilor”, regizorul Peter Kerek a creat, secondat de Iuliana Vîlsan, scenograf, și Larisa Barbu, coregraf, un spectacol modern, dinamic și amuzant, în care diversitatea trupei Teatrului “Ion Creangă” devine o oglindă a povestitorului-personaj. Poznele și aventurile de pe malul Ozanei prind astfel viață într-o formă neconvențională ce împrumută din estetica benzilor desenate și a animațiilor pentru copii, bazându-se pe gest, mimică, fizicalitate, dans și melodie.

“Spectacolul nostru e puțin altfel decât alte spectacole, pentru că noi nu spunem doar o singură poveste, precum Harap Alb sau Albă ca Zăpada, ci mai multe povești. Și, atenție, nu numai că spunem mai multe povești, dar poveștile noastre chiar s-au întâmplat. Cineva pe nume Ion Creangă le-a trăit cu cel puțin o sută de ani în urmă. El le-a scris nu când era copil, ci când era un om mare, atât de mare încât se simțea deja bătrân. Nu îi plăcea bătrânețea, i se părea că e foarte plictisitoare și își dorea din tot sufletul să mai fie o dată copil. Pentru că, așa reținuse el, în copilărie nu te plictisești niciodată”, spune regizorul.

În distribuția spectacolului pot fi întâlniți Richard Bovnoczki, Cezar Vlad Popescu, Ioana Ginghină, Marius Nănău, Alexandrina Halic, Eduard Petru Jighirgiu, Anca Zamfirescu, Ion Arcudeanu, Mihai Verbițchi, Marina Secașiu, Veronica Stoian, Ani Crețu, Vera Linguraru, Ilinca Atanasiu, Iuliana Costiniu, Liliana Donici, Cerasela Popescu, Magda Condurache, Grațiela Duban, Oana Tofan, Cristi Crețu, Ionuț Ciocia.

e-Cultura.info

Vizitaţi facebook.com/cultura.info

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                            
                                                                                                                                                                                         Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                             
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer