fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Ana Blandiana în turneu literar în Spania

Ana Blandiana în turneu literar în Spania

Ana Blandiana în turneu literar în Spania

Ana Blandiana revine în Spania, în perioada 8 – 14 mai, într-un turneu literar, pentru prezentarea celor mai recente traduceri în limbile spaniolă și catalană.

Cu acest prilej vor fi prezentate “Soarele de apoi și Refluxul sensurilor” (“El sol del mas alla y El reflujo de los sentidos”) și “Octombrie, noiembrie, decembrie” (“Octubre, Noviembre, Diciembre”) traduse de Viorica Pâtea și Natalia Carbajosa și publicate la editura Pre-Textos, respectiv “Spaima de literatură” (“La por de la literatura”), selecție și traducere în limba catalană de Corina Oproae, volum publicat de Cafe Central în colaborare cu Edicions Adia.

Seria evenimentelor va debuta la Madrid, în data de 8 mai, la Fundația Jose Hierro, cu un atelier de proză susținut de Ana Blandiana și de scriitoarea Cristina Sanchez Andrade. În continuare, va avea loc prezentarea celor două volume în limba spaniolă — “Soarele de apoi și Refluxul sensurilor” și “Octombrie, noiembrie, decembrie”, cu participarea scriitorului Martin Lopez Vega.

Pe 9 mai, Ana Blandiana și Viorica Pâtea se vor întâlni cu cititorii români și spanioli la Librăria Auzolan din Pamplona, eveniment moderat de criticul literar Roberto Valencia.

Seria prezentărilor celor două volume, organizate de Institutul Cultural Român și de editura Pre-Textos, va continua la Madrid, în data de 11 mai, la Biblioteca de La Casa Encendida, cu un eveniment literar la care vor participa traducătoarele Viorica Pâtea și Natalia Carbajosa, criticul literar Jaime Siles și editorul Manuel Ramirez. Totodată, cele două volume vor fi prezentate la Librăria Rafael Alberti din Madrid, în data de 12 mai, în prezența criticului literar Jordi Doce și a scriitoarei Elvira Navarro.

Ultima parte a turneului se va desfășura la Barcelona, unde, în data de 13 mai, scriitoarea Ana Blandiana va participa la Festivalul Internațional de Poezie cu o lectură din volumul Patria mea A4 (La meva patria A4, Cafe Central/ Eumo Editorial).Versiunea în limba catalană va fi citită de traducătoarea volumului, Corina Oproae.

O nouă întâlnire literară cu scriitoarea Ana Blandiana, în cadrul căreia va fi prezentată cartea de eseuri “Spaima de literatură”, va avea loc pe 14 mai, la librăria Nollegiu. La eveniment vor participa poetul și editorul Antoni Clapes și traducătoarea Corina Oproae.

Turneul se va încheia cu o serată literară românească organizată de revista RoBarna la Parohia Ortodoxă ”Sfântul Gheorghe”, la care vor participa și traducătoarea Corina Oproae, părintele protoiereu Aurel Bunda și reprezentanți ai mediului literar românesc din Catalonia.

Volumele “Soarele de apoi și Refluxul sensurilor” și “Octombrie, noiembrie, decembrie” au fost publicate în limba spaniolă cu sprijinul Institutului Cultural Român, prin programul de subvenții.

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest