fbpx

                                                               pictogramae

Ana Blandiana, participă la Festivalului literar al Sardiniei de la Gavoi

Scriitoarea Ana Blandiana

Scriitoarea Ana Blandiana

Scriitoarea Ana Blandiana va participa, în perioada 2 – 5 iulie, alături de traducătorii Mauro Barindi și Bruno Mazzoni, la cea de a XII-a ediție a Festivalului literar al Sardiniei de la Gavoi, una dintre cele mai importante manifestări de profil din Italia.

Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică (IRCCU) de la Veneția, instituție care susține participarea scriitoarei la eveniment, festivalul este organizat de Asociația Culturală “Isola delle storie”, cu sprijinul Regiunii Autonome a Sardiniei și al Primăriei din Gavoi.

Blandiana, al cărui ultim volum de poezii “Patria mea A4” a fost tradus în limba italiană de Mauro Barindi, cu o prefață de Dan Cepraga, o va întâlni, sâmbătă, 4 iulie, de la orele 17,30, în fața cititorilor, pe una dintre cele mai importante poete contemporane din Polonia, Ewa Lipska. La evenimentul literar moderat de Bruno Mazzoni, ce va avea loc în aer liber, în piața Mesu Bidda din Gavoi, vor participa, alături de cele două poete, traducătorii Mauro Barindi și Pawel Stasikowski.

Aceasta reprezintă a cincea prezență a unui scriitor român la Festivalul de la Gavoi, în cadrul parteneriatului cu “Isola delle storie”, asociație ce colaborează permanent cu prestigioase instituții culturale din Peninsulă pentru a oferi manifestării o participare internațională și maximă vizibilitate.

La ediția din 2011, la Festivalul Sardiniei a participat scriitorul Lucian Dan Teodorovici, la cea din 2012 scriitorul Dan Lungu, însoțit de traducătoarea Ileana Maria Pop, la cea din 2013 poeta Ruxandra Cesereanu și traducătorul Giovanni Magliocco, iar la cea din 2014 scriitorul Cezar Paul Bădescu și traducătoarea Irina Țurcanu, mai informează sursa citată.

e-Cultura.info/Aautor: Daniel Popescu

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest