fbpx

Andra, Loredana şi Horia Brenciu & HB Orchestra, printre vedetele care vor susţine recitaluri la Cerbul de Aur

Cerbul de Aur 2018

Cerbul de Aur 2018

Andra, Loredana şi Horia Brenciu & HB Orchestra sunt doar trei dintre vedetele care vor susţine recitaluri pe scena Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2018, potrivit unui comunicat de presă.

Alte nume de artişti români îndrăgiţi care vor susţine recitaluri pe scena din Piaţa Sfatului sunt Delia, The Motans, Carla s Dreams, Flavius Teodosiu şi The Humans.

O parte dintre vedete au deja experienţa festivalului, pregătind pentru această ediţie recitaluri incendiare: Andra a fost premiată la ediţia 2005 a festivalului, Horia Brenciu a urcat pe scena Cerbului de Aur în 2008, alături de HB Orchestra, iar Loredana a avut nu mai puţin de trei apariţii de-a lungul timpului – un show cu Direcţia 5, big-band-ul Ionel Tudor şi două trupe de balet în 1994, a fost coprezentator al evenimentului în 1996 şi a susţinut un recital impresionant la ultima ediţie, în anul 2009, precizează sursa citată.

”Perioada următoare înseamnă nu doar un proces de selecţie riguros al candidaţilor înscrişi pentru concursul de interpretare, ci şi o mulţime de noi surprize pe care le pregătim pentru publicul evenimentului, în ceea ce priveşte artiştii care vor aduce muzica şi spectacolul de calitate pe scena din Piaţa Sfatului”, a dezvăluit Smaranda Vornicu Shalit, directorul festivalului, citată în comunicatul de presă.

Perioada de înscrieri pentru competiţia din cadrul festivalului s-a încheiat.

111 artişti din 22 de ţări candidează pentru un loc la concursul de interpretare. Interpreţi din România, dar şi artişti din Italia, Marea Britanie, Suedia, San Marino, China, Kazahstan, Israel, Turcia, Germania, Franţa, Malta sau Moldova s-au înscris în selecţia festivalului.

În perioada 12-18 iulie, juriul va alege cel mult 15 artişti pentru concursul internaţional de interpretare.

”O primă etapă importantă în pregătirea festivalului şi, mai ales, a Concursului Internaţional Cerbul de Aur s-a încheiat cu succes. Ne bucură faptul că am generat un interes crescut atât în rândul artiştilor din România, cât şi din partea celor din străinătate. Acest lucru ne spune limpede că festivalul continuă să se bucure de prestigiu, naţional şi inernaţional, chiar şi după o lungă întrerupere în organizarea sa”, a declarat directorul festivalului.

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur va avea loc în perioada 29 august – 2 septembrie, în Piaţa Sfatului din Braşov.

La 50 de ani de la prima ediţie, Cerbul de Aur 2018 va avea o desfăşurare de gală, cu numeroase premii, în valoare de 65 de mii de euro. Dedicat Centenarului României şi semicentenarului festivalului, TVR propune un format special al evenimentului, cu o Gală Aniversară, două zile de concurs, o Gală a Festivalului şi evenimente adiacente.

Festivalul se va încheia cu un show-ul “România Centenar”, un spectacol folcloric ce va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de specialitate ale acestui gen muzical.

e-Cultura.info


Share-uiește cu prietenii.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te



               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   








  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest



  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.