fbpx

                                                                             pictogramae

André Rieu a primit titlul de ambasador onorific al Bucureștiului

André Rieu

André Rieu

André Rieu a primit, vineri, titlul de ambasador onorific al Bucureştiului din partea primarului interimar al Capitalei, Răzvan Sava, celebrul violonist declarând că, la 66 de ani, s-a îndrăgostit din nou, de poporul român.

Răzvan Sava a declarat că André Rieu a fost alături de poporul român şi la bine – promovând folclorul românesc în faţa publicului olandez şi dăruindu-le spectatorilor din Bucureşti şapte concerte -, dar şi la greu, dând dovadă de “compasiune, generozitate şi omenie” atunci când România a fost greu încercată de incendiul din Clubul Colectiv, din 30 octombrie, în urma căruia 60 de persoane au murit şi peste 150 au fost rănite.

După ce a primit titlul de ambasador onorific al Bucureştiului, André Rieu a precizat că se simte onorat de distincţia primită.

“Am 66 de ani şi m-am îndrăgostit din nou: de România. Am călătorit în întreaga lume, dar primirea pe care am avut-o aici, în România, din primul moment, a fost incredibilă. Am cântat în Budapesta, în Viena, în Praga. Întotdeauna întreb publicul de unde este şi, în general, sunt oameni din întreaga lume. Dar, în aceste oraşe, jumătate dintre spectatori erau din România. Şi aşa am început să iau contact cu oamenii din România, să caute o sală, dar o astfel de sală nu există, ar trebui să construiţi una. Apoi, ne-am gândit să cântăm la Arena Naţională, dar echipa voastră joacă atât de bine încât tot timpul erau meciuri acolo. Aşa că a venit posibilitatea să cântăm în Piaţa Constituţiei”, a spus André Rieu.

Totodată, acesta a precizat că toată echipa l-a avertizat că “va da faliment” dacă va veni să cânte în România cu tot echipamentul necesar unui concert.

“Am crezut în publicul român şi ştiam că va fi un succes. Au fost cele mai bune şapte concerte pe care le-am susţinut în toată viaţa mea. Şi nu spun asta doar pentru că mă aflu în Bucureşti. Românii mi-au transmis o căldură nemaimpomenită de fiecare dată când am venit aici. Vreau să vă mai spun o dată că sunt îndrăgostit de voi”, a adăugat André Rieu.

De asemenea, André Rieu a menţionat că se va întoarce să concerteze în România, în iunie 2016, însă deocamdată nu ştie care este data exactă.

În luna iunie a acestui an, celebrul violonist a susţinut şapte concerte în Piaţa Constituţiei din Bucureşti – la care au participat aproximativ 84.000 de spectatori – şi a înregistrat un DVD cu aceste evenimente, pe care îl va lansa vineri, în Capitală. André Rieu vrea să doneze toţi banii din vânzarea acestui DVD pentru ajutorarea victimelor tragediei din clubul Colectiv.

Născut la Maastricht, în Olanda, André Rieu este unul dintre cel mai bine vânduţi muzicieni din lume. A revitalizat muzica de vals la nivel internaţional cu spectacolele sale pline extravaganţă şi de emoţie. Deţinătorul celei mai mari orchestre private din lume, André Rieu a vândut până în prezent peste 40 de milioane de albume şi DVD-uri în întreaga lume.

În fiecare an, André Rieu, Johann Strauss Orchestra, corul şi numeroşi solişti internaţionali susţin 100 de concerte în întreaga lume, cu peste un million de spectatori. Turneele violonistului olandez au intrat în Billboard’s Top 10 în fiecare an, începând din 2004.

André Rieu a lansat DVD-ul “Live în Bucureşti”, încasările fiind donate victimelor din Colectiv

André Rieu a lansat, vineri, DVD-ul “Live în Bucureşti”, în prezenţa câtorva sute de persoane, care au venit la eveniment să cumpere albumul şi să obţină autograf de la celebrul violonist, care a anunţat că încasările generate de materialul discografic vor fi donate victimelor din clubul Colectiv.

Vineri, în foaierul Grand Cinema & More din Băneasa, André Rieu a lansat DVD-ul “Live în Bucureşti”, în prezenţa câtorva sute de persoane. Toate veniturile realizate în urma vânzării acestui DVD vor fi donate victimelor incendiului din clubul Colectiv.

Începând de vineri, DVD-ul va fi disponibil exclusiv în magazinele Carrefour şi va putea fi achiziţionat la preţul de 49,90 lei. Sub îndemnul “Vezi, asculţi, ajuţi #Colectiv”, toate veniturile încasate în urma vânzării acestui DVD vor fi direcţionate către familiile victimelor din clubul Colectiv. În prezent, au fost puse în vânzare 40.000 de DVD-uri în magazinele din toată ţara.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer