Angela Gheorghiu distinsă cu premiul European Cultural Award

Soprana Angela Gheorghiu

Soprana Angela Gheorghiu

Soprana română Angela Gheorghiu va primi premiul European Cultural Award 2015, decernat cu ocazia celebrării a 25 de ani de la unificarea Germaniei, pe 2 octombrie, la Dresda

În cadrul evenimentului de gală organizat cu prilejul acordării premiilor, printre câștigătorii care vor urca pe scenă alături de celebra soprană se numără și tenorul german Jonas Kaufmann și Orchestra Filarmonică de Tineret a Mării Baltice.

Programul muzical al serii va fi asigurat de soprana Angela Gheorghiu, care a anunţat şi pe pagina sa de Facebook participarea la acest eveniment, de tenorul german Jonas Kaufmann şi de Filarmonica de Tineret a Mării Baltice, sub bagheta lui Kristjan Järvi, care vor primi, de asemenea, trofee realizate de sculptorul Sven Schubert.

Printre câştigătorii care vor fi prezenţi la gală se mai numără actorul şi muzicianul Manfred King, pictorul şi sculptorul Georg Baselitz, actriţa Katrin Sass şi fostul prim-ministru spaniol Felipe González. În plus, dintre cei care vor lua cuvântul în cadrul galei au fost nominalizaţi pianistul şi dirijorul israelian Daniel Barenboim, directorul muzical al Operei de Stat din Berlin, francezul Dominique Meyer, directorul Operei de Stat din Viena, soprana germană Simone Kermes şi actorul german Charles Brauer.

Soprana Angela Gheorghiu este un superstar al operei internaționale. Născută la Adjud, a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, sub îndrumarea profesoarei Mia Barbu. Angela Gheorghiu și-a făcut debutul internațional în 1992, la Royal Opera House Covent Garden, în “La Boheme”, la Metropolitan Opera din New York și la Opera de Stat din Viena.

De atunci, Angela Gheorghiu a cântat în toate marile scene ale lumii, la New York, Philadelphia, Londra, Paris, Milano, Salzburg, Berlin, Barcelona, Tokyo, Roma, Seul, Veneția, Atena, Monte Carlo, Chicago, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Palermo, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Viena, Shanghai și multe altele.

Pentru cariera sa, Angela Gheorghiu a primit mai multe distincții, printre care “La Medaille Vermeille de la Ville de Paris” și titlurile de Ofițer al Ordinului Artelor și Literelor și Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor, acordate de guvernul francez.

Angela Gheorghiu este Doctor Honoris Causa al Universității de Arte din Iași și al Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. În 2010, a fost decorată cu Ordinul “Steaua României” în grad de Comandor — cea mai înaltă decorație acordată de către Președinția României, iar doi ani mai târziu a primit Medalia “Nihil Sine Deo” din partea Regelui Mihai I al României, pentru promovarea valorilor culturii românești în străinătate.

Premiile culturale europene (European Cultural Awards/ die Europäischen Kulturpreise) sunt acordate de Fundaţia Culturală Pro Europa, care a fost înfiinţată, la Basel, în anul 1993, în cooperare cu Fundaţia Frauenkirche, Dresda.

e-Cultura.info/Autor: Oana Ghiță

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                            
                                                                                                                                                                                         Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                             
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer