fbpx

                                                                             pictogramae

Anthony Horowitz va scrie un roman din seria “James Bond”

Anthony Horowitz

Anthony Horowitz

Scriitorul englez Anthony Horowitz va scrie un roman avându-l ca protagonist pe faimosul agent 007 James Bond, creat de Ian Fleming, iar cartea va fi publicată în toamna anului viitor.

Anthony Horowitz, autorul seriei de romane de mare succes cu spionul adolescent Alex Rider, a fost invitat de reprezentanţii scriitorul Ian Fleming să scrie următorul roman al seriei “James Bond”. Proiectul este cunoscut deocamdată sub numele “Project One”, iar acţiunea va fi plasată în perioada anilor 1950 şi va conţine materiale create de Fleming care nu au mai fost publicate până acum, informează BBC

Noul volum cu James Bond va fi lansat pe 8 septembrie 2015. Materialul de la care va porni noul roman este un sinopsis, intitulat “Murder on Wheels”, pentru un episod nefilmat al unui serial TV cu spionul britanic, în care James Bond este implicat în lumea curselor automobilistice din anii 1950.

“Cum puteam să refuz să scriu un roman cu James Bond? Este o provocare uriaşă, dar având material original, nepublicat creat de Fleming a fost o adevărată inspiraţie”, a spus Anthony Horowitz citat de Mediafax.

Acţiunea din “Murder on Wheels” are loc la Nurburgring în Germania, iar James Bond trebuie să împiedice un plan al ruşilor de a provoca un accident al legendarului pilot de curse Stirling Moss. Sinopsisul scris de Fleming îl avea pe Moss apărând ca personaj în episodul serialului, alături de M, şefa agentului 007 şi secretara Miss Moneypenny.

“Nu mă pot gândi la alt personaj literar, exceptându-l poate pe James Bond, care să mă tenteze”, a spus scriitorul atunci referindu-se la detectivul Holmes, personaj pe care îl va readuce în atenţia publicului anul acesta, la publicarea celui de-al doilea roman al său cu Sherlock Holmes, “Moriarty”.

Născut pe 5 aprilie 1955, Anthony Horowitz este un scriitor şi scenarist britanic, specializat mai ales în mister şi suspans. Printre operele sale pentru copii şi adolescenţi se numără seria de romane “The Diamond Brothers”, seria “Alex Rider”, cu un spion adolescent, şi seria “Puterea celor Cinci/ The Power of Five”.

În 2011, acesta a publicat un roman avându-l ca protagonist pe detectivul celebru Sherlock Holmes, “The House of Silk”. De asemenea, a scris scenarii de televiziune pentru seriale ca “Hercule Poiro/ Agatha Christie’s Poirot” şi “Crimele din Midsomer/ Midsomer Murders”.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte: E-CULTURA.INFO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer