fbpx

Anul Ovidiu – Evenimente culturale la Constanţa

Anul Ovidiu

Anul Ovidiu

Evenimentul care deschide celebrarea la Constanța a Anului Ovidiu va avea loc la Teatrul de Stat Constanța, duminică, 19 martie, cu spectacolul lectură ‘Bucuria de a fi îndurerat la Tomis’, de dramaturgul contemporan Viorel Savin, în regia artistului Liviu Manolache.

În 2017, se împlinesc 2000 de ani de la moartea lui Ovidiu, poetul exilat la Tomis.

Din distribuţia spectacolului fac parte: Iulian Enache, în rolul lui Ovidiu, Laura Crăciun, Marian Adochiței, Alina Manțu, Dan Cojocaru, Adrian Dumitrescu, Remus Archip, Andu Axente, Ionuț Alexandru, Andrei Cantaragiu, Cosmin Mihale, Roman Florentin și Alexandru Iacov.

Reprezentația de la ora 19.00 va fi vizionată și de autor și va fi precedată, la ora 17.00, de lansarea romanului său ‘Cinesunta — fata cu trecutul amputat’ (Ed. Junimea, Iași, 2016).

‘Jurnal de România. Constanța’ este spectacolul pe care îl veți putea vedea vineri, 17 martie, de la ora 19. Pe scenă vor urca șase actrițe care își vor interpreta propriile vieți, așa cum se desfășoară ele în orașul Constanța și în teatru, în șase monologuri intense și emoționante. Alina Manțu, Mirela Pană, Turchian Guzin Nasurla, Lana Moscaliuc, Florina Stănculeț, Laura Iordan Adrian sunt vocile pe care regizoarea Carmen Lidia Vidu le-a armonizat într-o dramă documentară fără precedent în teatrul constănțean. Grafica și editarea video sunt realizate de Cristina Baciu, iar scenografia și costumele, de Lăcrămioara Dumitrașcu.

Sâmbătă, 18 martie, de la ora 19, admiratorii decanei de vârstă a TSC, Ileana Ploscaru, vor avea prilejul să o vadă în cel mai recent rol al său, din piesa ‘Bătrâna și hoțul’, de Viorel Savin. Spectatorilor li se va alătura și dramaturgul care va veni la Constanța atât pentru această montare, cât și pentru premiera de duminică. ‘Bătrâna și hoțul’ este pentru a doua oară pe scena constănțeană, de această dată în regia lui Iulian Enache. Partenerul Ilenei Ploscaru este actorul Dan Cojocaru, iar în roluri episodice mai apar Alina Manțu și Alexandru Medveghi.

Scenografia este realizată de Lăcrămioara Dumitrașcu, iar muzica originală este compusă de Adrian Mihai.

Schimbul savuros de replici dintre bătrână și hoț prilejuiește o profundă meditație asupra artei și artiștilor, pe care publicul a receptat-o cu emoție și entuziasm.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Știri Externe   Știință   Interviu   Documentar   Festival   Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.